HomeNieuwsLifestyleGoed nieuws! Ongezond eten is ook gezond

Goed nieuws! Ongezond eten is ook gezond

Het is niet altijd even gemakkelijk om een gezonde levensstijl aan te houden. Veel groenten en proteïnen eten, nooit snoepen, voldoende sporten… Soms is het gewoon allemaal teveel gevraagd. Onderzoek wijst uit dat één simpele tip je hierbij kan helpen. 

Wetenschappers vroegen de deelnemers van een experiment om een streng dieet te volgen. Na zes weken polsten zij naar het psychologisch welzijn van de participanten. Daarna mochten de kandidaten vier weken lang opnieuw hun oude eetgewoontes aannemen. Toen na die periode hun welbevinden werd nagegaan, bleek dat mensen gelukkiger zijn wanneer ze mogen eten wat ze graag willen. Omdat tevreden zijn belangrijk is voor een gezonde levensstijl, geven zij graag volgende tip mee: gun jezelf iets!

Niet te streng 

Volgens het onderzoek moet je niet te streng zijn voor jezelf. Ben je op dieet en heb je enorm veel zin in een Kinder Bueno? Eet er dan gewoon eentje! Het gaat allemaal om balans. Zolang je voldoende gezonde voeding naar binnen werkt, is het niet erg dat je zondigt. Daar worden we blij van, wat ons helpt om fit te blijven. Long story short: ongezond eten maakt deel uit van een gezonde levensstijl.

Het bericht Goed nieuws! Ongezond eten is ook gezond verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels