HomeNieuwsLifestyleGeniaal: er bestaat katervrije prosecco

Geniaal: er bestaat katervrije prosecco

Met het weekend in het vooruitzicht kijken veel mensen uit naar een wild feestje om de heupen los te zwieren. Het enige nadeel is de kater die je er de volgende dag aan overhoudt. Gelukkig hoef je niet langer een glaasje bubbels af te slaan, want er is een katervrije prosecco te koop.

Goed nieuws dus voor mensen die af en toe een glaasje bubbels lusten. Lidl wil een prosecco op de markt brengen waar je geen houten kop van krijgt. Het geheim van deze wonderdrank? Er zou minder sulfiet in zitten. Dit stofje zorgt er niet alleen voor dat de lekkernij langer vers blijft, maar bezorgt je ook hoofdpijn. “Organische wijnen zoals deze gebruiken minder sulfiet tijdens het productieproces, waardoor de kans op een kater kleiner is”, bevestigt Richard Bampfield, ‘master of wine’ bij de supermarktketen.

Het enige nadeel? De prosecco is momenteel enkel en alleen te koop in Groot-Brittannië. Gelukkig bestaat de kans dat de flessen binnenkort ook bij ons in de rekken liggen. Lidl Belgium liet aan Guido weten dat de supermarkt heel hard haar best doet om deze drank ook ook naar ons land te krijgen. Een exemplaar kost zo’n 9 euro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels