HomeNieuwsLifestyleFervent online dater? Deze dertien woorden moet je kennen

Fervent online dater? Deze dertien woorden moet je kennen

Datingapps zijn populairder dan ooit. De bijhorende datinglingo wordt dan ook complexer met de dag. Datingapp Fruitz lijst 13 woorden op die je moet kennen om het online avontuur heelhuids te doorstaan.

Op de datingapp Fruitz kan je aan de hand van vier fruiticoontjes (kers, druif, watermeloen en perzik) duidelijk maken waar je precies naar op zoek bent, of dat nu een serieuze relatie of een onenightstand is. De dating app heeft een duidelijk doel voor ogen: daten leuker en minder complex maken. En om dat daten net nog een tikkeltje gemakkelijker te maken, somt Fruitz enkele nieuwe datingwoorden op die interessant kunnen zijn om te kennen tijdens het online daten.

1. Situationship

Minder dan een relatie, maar meer dan een toevallige ontmoeting… Een situationship verwijst naar een romatische relatie die niet verder gedefinieerd wordt. Als je je in een situationship bevindt, kreeg je waarschijnlijk wel al eens de vraag «Maar wat zijn jullie dan?» te horen. Je geeft je eigen definitie aan deze soort relatie en dat is helemaal oké als je niet goed weet welk etiket je er moet opplakken.

2. Deepliking

Je kent het wel: je leert iemand kennen tijdens het swipen en je wil graag tonen dat je interesse hebt. De nieuwe trend om dat duidelijk te maken? Helemaal terug scrollen naar de allereerste foto’s van iemands Instagram feed en deze gaan liken. Echter zijn velen bang om oude foto’s van iemand te liken, maar geef nu zelf toe: doen we het niet allemaal wel eens en zouden we zelf niet enthousiast zijn als onze crush één van onze oude foto’s liked en daarmee interesse toont?

3. Breadcrumbing

Denk je ook meteen aan het sprookje van Hans en Grietje? Bingo, want daar komt het woord inderdaad vandaan! Je geeft de andere persoon net genoeg broodkruimels (tijd, energie en genegenheid) om bij je te blijven, zonder veel moeite te doen. In de datingwereld zijn deze broodkruimels vaak sms’jes, likes en DM’s die gebruikt worden om het gesprek levendig te houden, maar de interactie leidt uiteindelijk nergens toe.

4. Hardballing

Hardballing betekent dat iemand duidelijk is over de verwachtingen van een relatie. Zo weten beide partijen op elk moment hoe de situatie in elkaar zit, en dat kan wel eens gebroken harten voorkomen.

5. Beige flags

Je kent ze wel, de typische red en green flags: eigenschappen en signalen die er op wijzen dat iemand helemaal niet bij je past, of net wel! Maar naast de gekende flags, zijn er nu ook verschillende waarschuwingssignalen die aangeven dat iemand te saai is om met te daten, de zogenaamde beige flags. Bijvoorbeeld de uitspraak dat ananas op pizza hoort.

6. Gatsbying

Ontstaan dankzij de film ‘The Great Gatsby’, betekent deze term dat je de aandacht van jouw dating partner probeert te trekken door voortdurend selfies te plaatsen op sociale media, zoals Instagram, TikTok en Snapchat. In de film geeft de hoofdpersoon Gatsby wilde extravagante feestjes in de hoop de aandacht te trekken van Daisy, zijn geliefde.

7. Orbiting

In de sterrenkunde betekent orbit de baan rond de aarde. In de datingwereld vindt orbiting plaats wanneer iemand waarmee je aan het daten bent vertelt niet langer in je geïnteresseerd te zijn, maar je nog steeds in zijn ‘baan’ houdt door betrokken met je te blijven via sociale media. Zo bekijkt die persoon nog steeds je Instagram stories en vindt al je posts leuk, maar is er geen rechtstreekse communicatie of interactie meer tussen jullie.

8. Haunting

Je kent de term ghosting hoogstwaarschijnlijk wel, waarbij iemand het contact onderbreekt zonder duidelijke redenen. Terwijl je bij ghosting niets meer van deze persoon hoort of ziet, blijf je bij haunting nog steeds actief op elkaars social media. Rechtstreeks contact is er niet meer, maar je interageert wel nog met elkaars social content.

9. Groundhogging

Ben jij ook iemand die steeds denkt: «’ik val altijd op de verkeerde types»? Dan past het begrip groundhogging perfect bij jou! Je hebt de slechte gewoonte om voortdurend betrokken te geraken met dezelfde types waarbij het in het verleden echter nooit goed afliep. Toch verwacht je dat het resultaat anders zal zijn de volgende keer.

10. Monkeying

Bij het horen van deze term, komt er dan een beeld bij je op van een aap die in de jungle van boom naar boom slingert, zonder pauzes te nemen tussen de verschillende takken? In de datingwereld betekent monkeying het slingeren van relatie naar relatie, net als apen, zonder enige pauze.

11. Pocketing

Alles loopt als een trein: jullie gaan op verschillende dates, krijgen gevoelens voor elkaar, brengen veel tijd samen door… Maar als het aankomt op het ontmoeten van familie en vrienden komt je date altijd met een excuus. Je date wil wel bij jou zijn, maar vindt dat de relatie zich nog niet voldoende ontwikkeld heeft om al officieel te maken bij familie en vrienden.

12. Benching

Afgeleid van het Engelse woord «bench» betekent het letterlijk iemand op de bank zetten, zoals bij een sportwedstrijd, of iemand valse hoop geven. Je gaat uit met iemand die je leuk vindt en als potentieel relatiemateriaal ziet, maar je bent niet helemaal weg van die persoon. Je twijfelt of je moet blijven daten of dat het beter is om er een punt achter te zetten. Op dit moment vindt benching plaats: in plaats van die persoon te dumpen, plaats je je date in je mentale ‘misschien’ map waarbij deze op de ‘bench’ geplaatst wordt om te zien wat er nog meer is.

13. Slow dating

Bij slow dating doen jij en je datingpartner het rustig aan en leren jullie elkaar beter kennen voordat jullie meteen voor elkaar vallen. Misschien is dit het geheim van een succesvolle relatie? Voor wie op zoek is naar een onenightstand of friends-with-benefits is dit natuurlijk minder interessant, maar voor wie klaar is voor een serieuze relatie kan slow dating een goede tip zijn!

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/fervent-online-dater-deze-dertien-woorden-moet-je-kennen

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels