HomeNieuwsLifestyleWOW. Magische kersttrein creëert sfeervol lichtspektakel aan Engelse kust

WOW. Magische kersttrein creëert sfeervol lichtspektakel aan Engelse kust

Met minder dan een maand voor boeg, kan het aftellen naar Kerstmis echt beginnen. Dat weten ze ook in het Verenigd Koninkrijk, waar er vanaf nu elke dag een kersttrein van de treinmaatschappij Dartmouth Steam Railway rijdt in het zuidwesten van het land. De stoomtrein, met kerstverlichting langs de binnen- en buitenkant, maakt iedere dag een feeërieke rit tussen Paignton en Kingswear.

De Engelse kust is al helemaal in kerststemming nu de ‘Train of Lights’ opnieuw iedere dag zijn ritjes maakt. De kerstattractie lokt jaarlijks duizenden mensen, die vanop een gezellige trein kerstsfeer willen opsnuiven.

Magie en spektakel

De kerstversiering hangt aan de binnenkant van de wagon, maar ook aan de buitenkant waardoor de trein een heus lichtspektakel creëert. De route loopt tussen de twee steden Paignton en Kingswear, langs een «betoverend woud». Eenmaal aangekomen in Kingswear maakt de kersttrein rechtsomkeer en start de rit opnieuw, maar deze keer in de andere richting.

De trein rijdt nog tot en met 30 december. Een ticket voor een volwassene kost 26 pond.


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/move/wow-magische-kersttrein-creeert-sfeervol-lichtspektakel-aan-engelse-kust

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels