HomeNieuwsLifestyleEten laten bezorgen in park zit in de lift

Eten laten bezorgen in park zit in de lift

Belgen laten steeds vaker maaltijden leveren op openbare plaatsen, zoals een park of op het strand. Dat blijkt uit cijfers van koerierbedrijf Deliveroo. Bovendien zijn bezorgmaaltijden voor zeven op de tien restaurants tijdens de zomermaanden een belangrijke bron van inkomst.

Je zit op strand, geniet van een fris aperitief en de laatste zonnestralen van de dag. Wat kan het moment nog beter maken? Wel, iemand die je favoriete pizza van je favoriete pizzeria naar je toe brengt. Sinds vorig zomer is dat mogelijk, met koerierbedrijven zoals Deliveroo die nu in ons land ook op openbare plaatsen leveren. En de dienst is deze zomer enkel nog populairder geworden.

In de grote steden tekende Deliveroo telkens meer dan een verdubbeling van de leveringen in de openbare ruimte op. In Antwerpen steeg de vraag met 171%, in Gent met 165%, in Knokke met 152% en in Brussel met 160%, blijkt een enquête van het bedrijf bij 100 restaurants. In de hoofdstad was het Ter Kamerenbos (+76%) voor het tweede jaar op rij de plaats waar het meeste bezorgd werd. Daarna volgen het Warandepark (+180%), het park van Vorst (+210%), het Dudenpark (+145%), het Egmontpark (+170%) en het Marie-Louizaplein (+180%).

Belang leveringen neemt toe

Tijdens de zomermaanden krijgt 64% van de restaurants minder klanten over de vloer, maar dankzij de bezorgmaaltijden kunnen ze een deel van de terugloop compenseren. Voor zo’n zeven op de tien bevraagde restaurants is het in die periode een belangrijke bron van inkomsten. Een kwart haalt er zelfs het grootste deel van hun omzet uit.

De impact van het warme weer was het grootst bij etablissementen zonder een terras. Zo’n 52% van hen zegt dat het aantal klanten afnam. Iets meer dan een derde stelde daarom minder mensen te werk en 15% verlaagde de prijzen, paste de kaart aan of wijzigde de openingsuren.

Het bericht Eten laten bezorgen in park zit in de lift verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels