Vind ons op

Zita

Lifestyle

EINDELIJK. Japan gaat in mondjesmaat opnieuw buitenlandse toeristen binnenlaten

Voor het eerst sinds meer dan twee jaar gaat Japan bij wijze van experiment kleine groepen toeristen via georganiseerde reizen weer toestaan in het land. In eerste instantie zullen toeristen uit de Verenigde Staten, Australië, Thailand en Singapore naar Japan mogen afreizen. Reizigers moeten wel een ziektekostenverzekering hebben en drie vaccinaties tegen het virus hebben gehad, meldt het Japanse bureau voor Toerisme.

Het toerisme was tot de uitbraak van de coronapandemie een belangrijke pijler voor de economie van het land. Na de uitbraak van het virus stelde Japan strenge grenscontroles in. De regels zijn al iets versoepeld om studenten en zakenreizigers toe te laten. Individuele toeristen worden nog altijd geweerd, ondanks oproepen vanuit de toerismesector om reizigers weer toe te laten. In het laatste jaar voor de crisis bezochten bijna 32 miljoen buitenlanders Japan.

De reisgezelschappen die naar Japan mogen komen, worden begeleid door een officiële gids en moeten een op voorhand vastgelegd reisplan volgen.

Japanners terughoudend

Premier Fumio Kishida is erop gebrand het land op grotere schaal te heropenen, maar de Japanse publieke opinie is nog terughoudend om buitenlanders massaal te ontvangen.

Tokio wil toerisme later dit jaar weer gewoon toestaan en de plannen nu dienen als testcase. Volgens lokale media worden er voorbereidingen getroffen om in juni meer reizigers te ontvangen. De dagelijkse aankomstlimiet zou daarbij verdubbeld moeten worden tot 20.000. Het is ook mogelijk dat reizigers bij aankomst vrijgesteld worden van coronatests op voorwaarde dat ze een test afleggen bij vertrek.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/eindelijk-japan-gaat-mondjesmaat-opnieuw-buitenlandse-toeristen-binnenlaten

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top