HomeNieuwsLifestyleEen op de vier Millennials heeft geen vrienden

Een op de vier Millennials heeft geen vrienden

In tijden waarin Facebook en Instagram hoogtij vieren, lijkt het bijna onmogelijk om zonder vrienden door het leven te gaan. En toch krijgen heel wat Millennials ermee te maken. Ze voelen zich, veel meer dan oudere generaties, vaak eenzaam en goede vrienden zijn dun gezaaid. 

Dat likes en vriendschappen niet hetzelfde zijn, hebben we intussen wel begrepen. En hoewel het normaal is om geen honderden vrienden te hebben – al lijkt Facebook het tegendeel te beweren – zijn de resultaten van een nieuw onderzoek toch onrustwekkend.

Eenzaam

Voor de studie bevroeg YouGov 1254 volwassenen die geboren werden tussen 1980 en 2000. Ze kregen vragen voorgeschoteld over onderwerpen als vriendschap en eenzaamheid. De resultaten werden vervolgens vergeleken met eerdere onderzoeken en de conclusie liegt er niet om: Millennials zijn de eenzaamste generatie tot nog toe. Drie op de tien gaven aan zich vaak eenzaam te voelen; bij de generatie X ging het om 20%, bij de babyboomers om 15%. Eenzaamheid als begrip is vrij vaag, maar vrienden zijn dat minder. 30% van de Millennials zou geen beste vriend(en) hebben, 27% heeft geen goede vrienden en een onrustwekkende 25% heeft er helemaal geen. Misschien is het dus tijd om wat minder tijd achter onze smartphone te spenderen en wat meer sociale contacten aan te gaan.

Het bericht Een op de vier Millennials heeft geen vrienden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels