HomeNieuwsLifestyleEen nieuwe iPhone SE en andere iPhone-voorspellingen voor 2022

Een nieuwe iPhone SE en andere iPhone-voorspellingen voor 2022

Het jaar 2022 belooft weer een heel interessant Apple-jaar te worden, waarbij er wellicht een aantal nieuwe producten hun intrede zullen doen. Volgens verschillende bronnen komen er nieuwe Macs en iPads op de markt en zullen er ook nieuwe Apple Watch-modellen verschijnen. Er wordt zelfs gesproken over een VR-bril van Apple. Er is dus heel wat om enthousiast over te zijn. Over de iPhone is er minder bekend, maar er doen wel een aantal geruchten de ronde. Zo zou er een nieuwe versie van de iPhone SE op de markt worden gebracht. Dit model sluit alvast aan bij de mogelijkheden die het nog uit te rollen 5G-netwerk biedt.

Nieuwe iPhone SE in 2022

Er gaan al langer geruchten over een nieuw model van de populaire Apple iPhone SE. Onderzoeksbureau TrendForce gaf eerder al aan dat Apple in 2022 een iPhone SE wil introduceren die beter kan concurreren met de 5G-smartphones die nu al in de middenklasse te verkrijgen zijn. Met de Apple iPhone SE focust Apple al langer op betaalbare smartphones – momenteel betaal je zo’n 489 euro voor de iPhone SE – en die lijn zou het bedrijf met het nieuwe model willen doortrekken. Volgens de geruchtenmolen zou de vernieuwde iPhone een display van 6,1 inch krijgen. Dat is beduidend groter dan het scherm van de huidige iPhone SE, die een schermdiagonaal heeft van 4,7 inch. Gooi je iPhone hoesjes echter nog niet weg, want er zijn ook bronnen die zeggen dat Apple trouw zal blijven aan het scherm van 4,7 inch en dat de bestaande hoesjes gewoon zullen blijven passen.

Volgens Ming-Chi Kuo, een gereputeerde analist van het Aziatische bedrijf TF International Securities, zou het design trouw blijven aan de bestaande iPhone SE en dus geen vingerafdrukscanner bevatten. TrendForce voorspelde dat er in 2022 tot 30 miljoen nieuwe SE’s zullen worden gemaakt. Het blijven uiteraard geruchten en het is nog wachten op een eventuele bevestiging van Apple.

Onduidelijkheid over wat we van de nieuwe iPhone SE mogen verwachten

Een ander veelgehoord gerucht is dat de A15-processor, die ook al in de nieuwe iPhone 13 zit, in de nog uit te brengen iPhone SE te vinden zal zijn. Onder meer Nikkei heeft dit eerder al geopperd. Volgens DigiTimes is daar echter niks van aan en zal men gewoon de A14-processor blijven gebruiken. De A15-processor bevat 15 miljard transistors, dat zijn er 3,2 miljard meer dan in de A14-processor. Als Apple de A15-processor in de SE zal integreren, zal het wellicht om de variant met vier GPU-kernen gaan. In onder meer de iPhone 13 Pro en de 13 Pro Max zit een nog krachtigere versie met vijf GPU-kernen.

Het nieuwe model zal hoe dan ook vooral interessant zijn wanneer het 5G-netwerk in ons land volledig wordt uitgerold. Eerder dit jaar zette het overlegcomité het licht op groen voor een 5G-veiling in 2022, wat verbonden zou worden aan de langverwachte en vooral eventuele komst van een vierde telecomspeler in België. De veiling zou ervoor moeten zorgen dat het 5G-netwerk in de loop van 2022 wordt uitgerold en dat een landelijke dekking in 2023 een feit is. Met het 5G-netwerk rekenen gebruikers op een hogere betrouwbaarheid, kortere reactietijden en toegenomen download- en uploadsnelheden. Het moet België ook klaarstomen voor het IoT-tijdperk, de Industrie 4.0, AR-toepassingen en zelfrijdende voertuigen.

Eerste SE-generatie wordt niet langer ondersteund

Samen met de introductie van de nieuwe iPhone SE zou er volgend jaar ook slecht nieuws komen. Volgens de Franse website iPhonesoft, die zich op directe bronnen bij Apple zou baseren, zou de ondersteuning van een aantal iOS- en iPadOS-apparaten volgend jaar definitief aflopen. Het zou gaan om de eerste generatie van de iPhone SE, de iPhone 6S, de iPad Mini 4 en de iPad Pro-tablets. Vermoedelijk zullen deze apparaten in de tweede helft van 2022 hun laatste updates ontvangen. Ze zijn dan zeven jaar ondersteund en dan is het voor Apple wel al vaker welletjes geweest.

Ook deze voorspelling is nog niet bevestigd door Apple, maar iPhonesoft heeft in het verleden wel al vaak correct voorspeld welke iPhone-modellen niet langer zouden worden ondersteund. Onder meer bij de iPhone 6S ging het echter de mist in. Het had toen foutief voorspeld dat het niet met iOS15 zou worden ondersteund.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels