HomeNieuwsLifestyleDrie redenen waarom horrorfilms kijken goed is voor je gezondheid

Drie redenen waarom horrorfilms kijken goed is voor je gezondheid

De meningen over horrorfilms zijn verdeeld. Sommige doen niks liever dan een griezelfilm kijken, anderen gruwelen ervan. Maar recent onderzoek heeft uitgewezen dat de enge films juist goed zijn voor je gezondheid. Af en toe dus tandenklapperen in de bioscoop kan geen kwaad. 

Het is goed voor je seksleven 

Je zou seks en horrorfilms niet meteen met elkaar associëren, maar wie geregeld zo’n enge film kijkt, zal dit ook merken tussen de lakens. Wanneer je bijvoorbeeld een clown een jong meisje ziet stalken, gaat je lichaam dezelfde chemische stoffen aanmaken als tijdens een vrijpartij. “Angst kan fysieke en uiteindelijke seksuele opwinding teweegbrengen”, aldus Joanne Cantor, professor psychologie aan de universiteit van Wisconsin.

Het maakt je stressbestendiger 

Wanneer je bang bent, wordt de hypothalamus getriggerd. Dit deel van je hersenen speelt een belangrijke rol in het aanmaken van hormonen en temperatuurregeling. Een van die hormonen, norepinephrine, zorgt ervoor dat je gefocust blijft en niet onmiddellijk in paniek schiet. De heilzame werking is ook vaak terug te vinden in antidepressiva.

Het boost je immuunsysteem 

Een studie uit 2016 uitgevoerd door de Coventry University, heeft ontdekt dat het kijken van horrorfilms ook je immuunsysteem positief kan beïnvloeden. Voor het onderzoek werd bloed afgenomen van een aantal proefpersonen. De staaltjes werden telkens voor, tijdens en na de film afgenomen. Na analyse bleek dat het aantal witte bloedcellen hoger was en het lichaam beter gewapend was tegen ziektes na het kijken van enge beelden. Wetenschappers vermoeden dat dit een evolutionaire reactie is waarbij de drang om te overleven groeit.

Het bericht Drie redenen waarom horrorfilms kijken goed is voor je gezondheid verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels