Vind ons op

Zita

Drie nieuwigheden in Parijs die je niet mag missen

Lifestyle

Drie nieuwigheden in Parijs die je niet mag missen

Parijs is een stad die nooit gaat vervelen. De romantiek hangt er nu eenmaal in de lucht en wil je alles gezien hebben, dan is één enkel bezoekje niet voldoende. Zeker niet omdat er telkens weer nieuwe bezienswaardigheden bijkomen. Heb je nog een excuus nodig om naar de Franse hoofdstad af te zakken? Wij geven je er drie.

Leonardo da Vinci-expo

Drie nieuwigheden in Parijs die je niet mag missen
AFP / F. Guillot

Het Louvre kennen we allemaal en de Mona Lisa is wellicht het bekendste kunstwerk ooit gemaakt. Maar de man achter het schilderij, Leonardo da Vinci, is een van de meest geniale kunstenaars uit de geschiedenis en verdient dus wel wat meer aandacht. Na tien jaar da Vinci-onderzoek wijdt het Louvre daarom een hele tentoonstelling aan het genie. Zijn hele leven wordt behandeld en zijn verschillende teken- en schildertechnieken komen aan bod in een grandioze tentoonstelling. Wees niet getreurd als je niet meteen een dagje vrijaf kan nemen: de expo loopt nog tot 24 februari 2020.

Rouje 

Drie nieuwigheden in Parijs die je niet mag missen
Foto Rouje

Wie het Franse modewereldje een beetje volgt, heeft vast al gehoord van Jeanne Damas. Sinds enkele jaren heeft de Française een eigen kledingmerk genaamd Rouje en sinds kort kan je de stukken ook in een fysieke, permanente winkel passen en kopen. Omdat Damas van kinds af in contact kwam met het restaurantgebeuren plakte ze er meteen ook Chez Jeanne aan, waar je kan genieten van seizoensgebonden gerechten die speciaal samengesteld werden om ze te kunnen delen met al je vrienden. De Parijse chic was zelden zo tastbaar!

Adres
Rue Bachaumont 11 bis
75002 Paris

La Bulle Parisienne

Drie nieuwigheden in Parijs die je niet mag missen
Foto Tour Eiffel / J. Schlichter

Een terrasje doen is leuk, maar in de winter durven de lage temperaturen daar al eens een stokje voor te steken. Daarom staat er nog tot april 2020 een doorzichtige koepel op de eerste verdieping van de Eiffeltoren. Je kan er dus rustig genieten van het uitzicht terwijl je een drankje doet of een hapje eet, maar zonder te bevriezen. Zelfs als je al ooit een bezoekje bracht aan de Eiffeltoren is dit een ervaring om nooit te vergeten!

Het bericht Drie nieuwigheden in Parijs die je niet mag missen verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

To Top