HomeNieuwsLifestyleDoor na te denken, verbrand je calorieën

Door na te denken, verbrand je calorieën

Sport je niet graag en wil je toch afvallen? Onderzoekers aan de University of Albany hebben ontdekt dat je door je brein te gebruiken ook gewicht kan verliezen. Je zou er gemiddeld 320 calorieën door kwijtspelen. 

Schaken, sudoku’s oplossen of een puzzel maken. Het zijn allemaal activiteiten die serieus veel vragen van je brein. Maar er is ook een voordeel aan verbonden: je valt er namelijk van af. Tot die conclusie kwamen onderzoekers aan de University of Albany in Amerika. Afhankelijk van wat je brein moet doen, verlies je meer of minder gewicht. “Wie een taak uitvoert dat veel van zijn of haar geheugen vraagt, zal meer calorieën verliezen dan gewoon rustig televisie te kijken”, aldus Ewan McNay, professor psychologie en gedragsneurowetenschappen aan de University of Albany

Bescheiden aantal

Gemiddeld speel je 320 calorieën kwijt met wat breinwerk, maar overschat natuurlijk ook niet het nut van dit ‘dieet’. Wie echt slanker wil worden zal nog steeds moeten sporten en op zijn voeding letten. “Het verschil in gewichtsverlies tussen eenvoudig en ingewikkeld denkwerk is eerder klein. Je verliest slechts vijf procent meer bij een taak die heel veel van je hersenen vragen”, aldus McNay.

Het bericht Door na te denken, verbrand je calorieën verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels