HomeNieuwsLifestyleDokteres waarschuwt vrouwen voor gevaarlijke trend: "Was je schaamstreek NIET met citroenen!"

Dokteres waarschuwt vrouwen voor gevaarlijke trend: “Was je schaamstreek NIET met citroenen!”

Citroenen kunnen wonderen verrichten tijdens het kuisen van de keuken of badkamer.

Maar jezelf en vooral je edele delen er mee wassen? Da’s een zeer slecht idee. Toch lijkt er de laatste tijd online meer en meer opgeroepen te worden om dat wél te doen…

Zo zou je er volgens de valse berichten ‘slechte geur’ en ‘zwangerschap’ mee kunnen voorkomen. Maar ’t is dus helemaal niet zo onschuldig als het lijkt.

“Slecht idee”

Dokteres Sarah Jarvis waarschuwt (jonge) vrouwen nu dat het gebruik van citroensap ernstige schade kan aanrichten. “Het is een slecht idee om je schaamstreek te wassen met citroensap”, laat ze weten volgens Daily Star.

Zo kan het de delicate balans daar beneden aardig verstoren en beschadigen. “Dit kan leiden tot pijn en irritatie tijdens het vrijen. Maar het kan ook de pH-waarde van je geslachtsorgaan verstoren. Hierdoor ben je dan weer vatbaarder voor infecties”, laat Sarah weten.

Wat je dan wel kan gebruiken? Een gewone zeep zonder parfum voor de buitenkant. Binnenin regelt het lichaam normaal alles zelf wel. En bij twijfel of alles wel in orde is? Best even laten checken door een (gespecialiseerde) dokter.

Foto door Karolina Grabowska via Pexels – Bron: Daily Star/The Sun

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels