HomeNieuwsLifestyleDit zijn de vijf beste bestemmingen voor wijnliefhebbers

Dit zijn de vijf beste bestemmingen voor wijnliefhebbers

Wijn is bijzonder populair bij millennials. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat mensen die geboren zijn tussen 1980 en 2000 verantwoordelijk zijn voor 42% van de wijnconsumptie. Hieronder vind je de vijf beste bestemmingen om als wijnliefhebber naartoe te trekken.

1. Napa Valley, VS

Napa Valley ligt in de Amerikaanse staat Californië en staat bekend als een van de belangrijkste wijnstreken ter wereld. Niet alleen kan je er heel wat activiteiten doen zoals kajakken tussen de wijngaarden, het prachtige uitzicht is ook niet mis.

A post shared by Napa Valley (@visitnapavalley) on

2. Stellenbosch, Zuid-Afrika

Op minder dan een uur rijden van metropool Kaapstad ligt de wijnstreek Stellenbosch. Naast een wijn- en chocoladeproeverij, kan je er ook op wijnsafari. Je vindt er talloze wijnhuizen, het ene al luxueuzer dan het andere.

3. Barossa Valley, Australië

Australië doet waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen als je aan wijn denkt, maar dat is niet helemaal terecht. Barossa Valley is de oudste wijnstreek van het land met wijnhuizen die 150 jaar oud zijn.

4. Toscane, Italië

Heel wat dichter bij huis, maar zeker niet minder mooi, is de Italiaanse regio Toscane. Je vindt er een gigantisch wijnaanbod. De beroemdste wijnstreek is Chianti, waar de bekende rode wijnsoort naar genoemd is.

A post shared by wade (@wadelandry) on

5. Mendoza, Argentinië

Mendoza is veruit de belangrijkste wijnstreek van Argentinië, niet minder dan driekwart van alle Argentijnse wijnen wordt er gemaakt. De bekendste druivensoort is de Malbec, alleen al daarom is Mendoza een bezoekje waard.

Het bericht Dit zijn de vijf beste bestemmingen voor wijnliefhebbers verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels