Vind ons op

Zita

Dit zijn de duurzaamste sneakers ter wereld en ze zijn Belgisch

Lifestyle

Dit zijn de duurzaamste sneakers ter wereld en ze zijn Belgisch

Duurzame sneakers vinden, is geen makkelijke opgave. De schoenen zijn toch als snel gemaakt van niet zo ecologisch plastic, dat bovendien microscopisch kleine deeltjes achterlaat waar je je voeten neerzet. Maar er is goed nieuws voor zij die nog op zoek zijn naar een nieuw paar schoenen.

De duurzaamste sneakers ter wereld zijn namelijk eindelijk verkrijgbaar en zijn bovendien van Belgische makelij. Na een succesvolle Kickstarter-campagne in 2019 hebben de drie mannen achter NORM nu namelijk hun eerste paar sneakers uitgebracht, die je gewoon online kan bestellen.

Unisex

Minimalistisch, duurzaam en lokaal. Dat zijn wellicht de drie kernwoorden die NORM het beste typeren. De schoenen worden gekenmerkt door een simpel design en door de gerecycleerde materialen die gebruikt worden tijdens het productieproces én het feit dat de schoenen in Europa worden vervaardigd, wordt de ecologische voetafdruk van de sneakers met maar liefst 80% ingeperkt. Bovendien worden er voor elk verkocht paar twee bomen geplant zodat je als koper ook indirect je steentje bijdraagt aan het milieu. Het eerste model van NORM is volledig unisex, beschikbaar in vijf kleuren en kost 160 euro. Niet goedkoop, maar dan heb je ook wat en steun je een lokale onderneming.

Het bericht Dit zijn de duurzaamste sneakers ter wereld en ze zijn Belgisch verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

To Top