HomeNieuwsLifestyleDit wist je nog niet over het vrouwelijk orgasme

Dit wist je nog niet over het vrouwelijk orgasme

Seks draait natuurlijk niet (enkel) om orgasmes, maar toch kan het nuttig zijn om meer te weten over het vrouwelijke hoogtepunt. Met deze verrassende tips van Libelle weet je beter wat er voor zorgt dat vrouwen klaarkomen.

1. Vaginale penetratie leidt zelden tot orgasmes

Lukt het je niet om klaar te komen door vaginale penetratie? Maak je geen zorgen: slechts 18% van de Amerikaanse vrouwen kan op die manier een orgasme bereiken volgens een studie in het Journal of Sex & Marital Therapy.

2. Vrouwen hebben clitorale stimulatie nodig

Meer dan één vrouw op drie heeft clitorale stimulatie nodig om klaar te komen. Clitorale en vaginale stimulatie zijn ook moeilijk te onderscheiden, omdat de de clitoris ook gestimuleerd wordt door vaginale penetratie.

3. Voorspel mag je niet overslaan

Volgens onderzoek draait het voor veel dames niet enkel om de seks, maar hebben ze ook nood aan de intimiteit van het voorspel. En een goed voorspel kan de zaken ook vergemakkelijken verderop in de vrijpartij natuurlijk…

4. Elk orgasme is anders

Net zoals elke bedpartner en elke relatie anders zijn, zijn ook geen twee orgasmes hetzelfde. Elk hoogtepunt voelt verschillend aan, afhankelijk van de omstandigheden, de duur, het voorspel…

5. Sterker orgasme tijdens menstruatie

Mannen en vrouwen hebben vaak liever geen seks tijdens bloedingen. Toch kan dat een aanrader zijn, want net dan is het voor dames makkelijker om een vaginaal orgasme te bereiken…of dat beweren ze toch in Libelle.

6. Ook vrouwen hebben tijd nodig tussen twee orgasmes

Mannen hebben een ‘refractaire periode’, dat wil zeggen dat ze na een ejaculatie niet meteen weer kunnen klaarkomen. Ook sommige vrouwen hebben daarmee te maken. Seks kan dan tijdelijk onaangenaam zijn, omdat ze gevoeliger zijn voor fysieke aanrakingen.

7. Sommige vrouwen hebben ‘natte dromen’

Jep, ook vrouwen kunnen een orgasme krijgen tijdens hun slaap. Niet enkel mannen worden soms wakker met een zalig gevoel, ook vrouwen kunnen klaarkomen tijdens hun dromen.

Het bericht Dit wist je nog niet over het vrouwelijk orgasme verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels