HomeNieuwsLifestyleDit moet je doen als je hond aan het stikken is

Dit moet je doen als je hond aan het stikken is

Net als bij ons kan er ook bij onze trouwe viervoeter al eens iets in het verkeerde keelgat schieten. In plaats van in paniek te raken, kan je leren hoe je een Heimlichmanoeuvre bij je hond moet uitvoeren. 

Een Twitter-gebruikster heeft een schema gedeeld met daarop verschillende technieken die je kunt toepassen in die situatie. De tweet werd ondertussen al bijna 140.000 keer geretweet en meer dan 175.000 keer gedeeld.

Geef eerst enkele stevige klopjes

De vrouw zegt duidelijk dat ze geen dierenarts is en dat mensen altijd professionele hulp moeten inschakelen als hun dier stopt met ademen.

In een andere tweet legt ze uit dat ze de stappen in een andere volgorde toepast dan op het schema is aangegeven. Eerst geeft ze haar hond stevige klopjes met de hand tussen de schouderbladen. Vervolgens houdt ze het dier aan zijn achterpoten vast, zodat het vastzittende voorwerp los kan raken. De derde stap is om de kaken van de hond open te houden om te zien of je het voorwerp kan verwijderen. Doe dit enkel als je het object ook echt ziet zitten.

Ga voorzichtig te werk

Als de voorgaande stappen niet gewerkt hebben, gebruikt de vrouw haar vuist om de buik van haar hond van onderaf samen te drukken. Het Amerikaanse Veterinary Information Network raadt aan om enkel een Heimlichmanoevre uit te voeren of tussen de kaken te kijken als je huisdier bewusteloos is.

Sommige rassen, zoals terriers, klemmen hun kaken instinctief dicht wanneer ze in nood zijn. Daarom moet je heel voorzichtig te werk gaan wanneer je je vingers in hun mond stopt.

Het bericht Dit moet je doen als je hond aan het stikken is verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels