HomeNieuwsLifestyleDit is DE reden waarom je als man steeds je geslachtsdeel moet...

Dit is DE reden waarom je als man steeds je geslachtsdeel moet wassen na de seks

Een gewaarschuwd man is er twee waard. Medici geven aan dat mannen zich best eens grondig wassen na de seks. En dat heeft alles te maken met sperma dat nog zou kunnen achterblijven onder de voorhuid.

Je denkt er misschien niet bij na wanneer je net een stomende vrijpartij achter de rug hebt, maar het is best aangeraden om je penis eens een duchtige wasbeurt te geven na de seks. Blijkbaar zou er onder de voorhuid nog sperma kunnen blijven waardoor je het risico loopt om infecties op te lopen. Met alle gevolgen vandien, zoals onaangename geurtjes, jeuk en zelfs ronduit hevige pijn.

”Seks kan nogal rommelig zijn”

”Seks kan nogal rommelig zijn”, zo vertelt dokter John Zameplla van ‘Men’s Health’. “Huid, vocht, glijmiddel,… Het zijn allemaal zaken die na het vrijen achterblijven. Dus kan je best na de seks alles even wassen. En dat doe je dan weer met warm water en eventueel specifieke zachte zeep. Op die manier ontdoe je je van bacteriën en ander materiaal dat er niet hoeft te zijn. Ook plassen na de seks is aangeraden, omdat je op die manier ook bacteriën verwijdert uit de urinebuis.”

Foto: Unsplash

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels