HomeNieuwsLifestyleDit is de ideale age gap voor een succesvolle relatie: 20 jaar...

Dit is de ideale age gap voor een succesvolle relatie: 20 jaar verschil eindigt bijna altijd in tranen

Mensen zeggen dat liefde blind is, maar uit onderzoek blijkt dat het verschil in leeftijd bepalend kan zijn voor de levensduur van je relatie.

«Het hart wil wat het hart wil» en «leeftijd is maar een getal» zijn bekende clichés – en je kunt het gewoon niet helpen voor wie je valt. En toch doet het concept van een relatie met iemand die aanzienlijk ouder (of jonger) is dan jij nog steeds enkele wenkbrauwen fronsen.

Een goed voorbeeld hiervan is de ophef rond de relatiegeschiedenis van Leonardo DiCaprio, of Robert De Niro die onlangs op 79-jarige leeftijd vader is geworden van zijn zevende kind. De Niro’s vriendin Tiffany Chen is 45, terwijl DiCaprio, 48, berucht is omdat hij niemand boven de 25 jaar lijkt te daten.

Toen de Franse president Emmanuel Macron (45) in 2017 werd gekozen, was men geschokt dat zijn vrouw Brigitte Trogneux 25 jaar ouder was dan hij, nu 70 jaar oud.

Rechtevenredig

Hoewel er altijd uitzonderingen op de regel zijn, heeft onderzoek aangetoond dat bepaalde leeftijdsverschillen eerder in tranen eindigen.

Volgens een studie van de Emory University in Atlanta is de kans op een scheiding groter naarmate het verschil groter is. Na analyse van 3.000 mensen bleek dat paren met een leeftijdsverschil van vijf jaar 18 % meer kans hebben om uit elkaar te gaan dan paren van dezelfde leeftijd.

Interessant genoeg steeg dat cijfer tot 39% voor paren met een leeftijdsverschil van 10 jaar en tot een schokkende 95% voor paren met een leeftijdsverschil van 20 jaar.

Sweetspot

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, geloven de onderzoekers dat de sweet spot ligt bij een leeftijdsverschil van slechts één jaar tussen echtgenoten, die met slechts drie procent een veel kleinere kans op scheiding hebben.

«Het zou zomaar kunnen dat het soort koppels met die kenmerken het soort koppels is dat gemiddeld vaker om andere redenen scheidt», aldus Hugo Mialon, een van de onderzoekers achter de studie.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/bed/dit-de-ideale-age-gap-voor-een-succesvolle-relatie-20-jaar-verschil-eindigt-bijna-altijd-tranen

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels