HomeNieuwsLifestyleDit Griekse eiland wil roken volledig verbieden

Dit Griekse eiland wil roken volledig verbieden

Roken is nefast voor de gezondheid, zover zijn we allemaal. Maar wist je dat sigaretten ook een schadelijke invloed hebben op het milieu? Jaarlijks worden er miljarden peuken weggegooid, dus de schade is aanzienlijk. Het Griekse eiland Astypalea wil daar iets aan doen.

De schadelijke effecten van plastic en ander afval op het milieu staan steeds meer in de kijker. Ook de invloed van sigarettenpeuken valt niet te onderscheiden. Een peuk doet er gemiddeld twaalf jaar over om af te breken – niet niks dus. Extra opvallend, aangezien er ieder jaar zo’n 4.300 miljard op straat belanden. Bovendien worden sigaretten algemeen beschouwd als de belangrijkste oceaanvervuiler.

#AstypaleaSmokeFree

Omwille van de schadelijke invloed van sigaretten op de gezondheid en het milieu, heeft het Griekse eiland Astypalea besloten dat het tijd is voor verandering. Onder de hashtag #AstypaleaSmokeFree ijvert het voor de volledige afschaffing van sigaretten op het eiland. Het zou zo het eerste rookvrije eiland ter wereld worden. De burgemeester en inwoners van Astypalea willen toeristen aansporen om geen peuken meer op straat te gooien en om een gezonder leven te leiden. Een bijzonder initiatief, des te meer omdat Griekenland verder weinig onderneemt om roken tegen te gaan.

Het bericht Dit Griekse eiland wil roken volledig verbieden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels