HomeNieuwsLifestyleDit eten Noren, de gelukkigste mensen ter wereld

Dit eten Noren, de gelukkigste mensen ter wereld

Al jarenlang staan de Noren bovenaan het lijstje van de gelukkigste mensen ter wereld. En dat ondanks de eindeloze, donkere winters. Hoe dan? Het zit ‘em blijkbaar in hun eten.

Noors kookboek

Nevada Berg schreef eerder dit jaar het boek ‘North Wild Kitchen: Cooking from the Heart of Norway’. De New York Times bestempelde het als een van de beste kookboeken van eind 2018. Nevada baseerde haar recepten op het typische Noorse dieet.

Omega-3, granen en vetten

Zo gezien lijken de ingrediënten in te gaan tegen zowat elk modern dieet. En dat klopt ook een beetje. Omega-3 krijg je binnen in olievorm, in capsules of door vis te eten. Dat vullen ze aan met granen – liefst van al in de vorm van een meergranenbrood. Wit brood zal je dan ook moeilijk vinden in Noorwegen: hoe meer pitjes, hoe beter. Ten slotte zijn vetten onmisbaar om de dag door te komen. Noorse zuivelproducten zijn daarom vaak rijker aan vetten dan bij ons.

Bewegen

Uiteraard is dat allemaal gebaseerd op de gemiddelde Noorse levensstijl. Veel bewegen is daarbij essentieel. Als je een kantoorjob uitoefent en nauwelijks buitenkomt, heb je natuurlijk minder nood aan vetten om je warm te houden of calorieën om te verbranden tijdens het wandelen. Een goed evenwicht is dus essentieel.

Bron: Women’s Health

Het bericht Dit eten Noren, de gelukkigste mensen ter wereld verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels