HomeNieuwsLifestyleDit drankje werkt het beste tegen een kater

Dit drankje werkt het beste tegen een kater

Nieuwjaarsdag betekent dat je met een schone lei kan beginnen, maar ook dat je op dit moment heel waarschijnlijk met een kater van formaat in bed ligt. En dan bedoelen we niet je kat, maar die bonkende hoofdpijn en die onuitstaanbare misselijkheid die een aandenken vormen aan gisterenavond. Gelukkig weet de wetenschap wel raad met je kater.

Wat kun je het best drinken om een kater tegen te gaan na een avondje stappen? Chinese onderzoekers claimen het antwoord te hebben gevonden: Sprite.

Enzymen

Een kater wordt veroorzaakt door het proces in je lichaam dat de alcohol afbreekt. Tot die conclusie kwamen Chinese wetenschappers die op zoek gingen naar het beste middeltje om een kater te bestrijden. Ze besloten zestig verschillende drankjes te onderzoeken op hun ‘helende werking’. Daaruit bleek dat Sprite het beste werkt. Door het drinken van Sprite zou het enzym dat ervoor zorgt dat alcohol wordt afgebroken sneller worden aangemaakt. Verschillende soorten kruidenthee hebben juist een tegengestelde werking. Zij zorgen ervoor dat het proces wordt vertraagd en de kater langer duurt. De overige onderzochte drankjes hadden weinig of geen invloed.

Het bericht Dit drankje werkt het beste tegen een kater verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels