HomeNieuwsLifestyleDeze vijf beslissingen zullen je gelukkiger maken

Deze vijf beslissingen zullen je gelukkiger maken

Lang niet alles in dit leven heb je zelf in de hand. Maar je hebt wél invloed op de keuzes die je maakt. Deze beslissingen maken je vandaag nog gelukkiger.

1. Ik stop met piekeren

Het zou handig zijn als er een knop bestond waarmee je je piekergedachten uit kan zetten. Helaas is die er niet. Je kunt er wel voor kiezen om je leven zo min mogelijk te laten beïnvloeden door gepieker. Hoe? Door in te zien dat het je niets brengt. Probeer liever te achterhalen wat de bron is van je piekergedachten, zodat je er iets aan kunt doen. En als je het piekeren echt niet kunt laten, beperk het dan tot een kwartier per dag. Waarschijnlijk ben je eerder uitgepiekerd dan je denkt.

2. Ik laat mijn leven niet beïnvloeden door mijn telefoon

Voor sommige mensen is hun telefoon een bron van stress. Niet zo gek, want het kan je het gevoel geven dat je steeds iets moet. Zoals reageren op berichtjes en scrollen door Facebook. Het is daarom slim om je af te vragen in hoeverre je leven wordt beïnvloed door je telefoon. Kun je makkelijk zonder? Slurpt het geen kostbare tijd op? En voel je je gelukkiger als je hem minder gebruikt? Een eerste stap om je telefoon minder te gebruiken, is door je notificaties uit te zetten.

3. Ik doe zoveel mogelijk wat ik leuk vind

Stel je een leven voor waarin je zoveel mogelijk dingen doet die je leuk vindt. Alleen van het idee word je toch al gelukkiger? Denk erover na wat de grootste geluksbrengers in je leven zijn en maak hier iedere dag tijd voor. Misschien betekent dat dat je de ochtend begint met een luxe cappuccino, bijna iedere avond gaat sporten en meer tijd doorbrengt met je vrienden.

4. Ik ben aardig voor mezelf

Aardig zijn voor jezelf klinkt een beetje zoetsappig, maar is ontzettend belangrijk. Jij bent de persoon waarmee je de meeste tijd mee doorbrengt, dus kun je het maar beter gezellig hebben. Probeer jezelf daarom net zo te behandelen als de mensen waarvan je houdt. Dat betekent dat je de vervelende, kritische stem in je hoofd niet te serieus neemt en accepteert dat niemand perfect is. Ook jij niet.

5. Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb

Dankbaarheid is een woord dat je tegenwoordig overal hoort en leest. Alleen maar goed, want je leven wordt een stuk leuker met een snufje dankbaarheid. Het maakt je namelijk bewuster van de rijkdom die je hebt, waardoor kleine dingen minder vanzelfsprekend zijn. Door iedere avond of ochtend op te schrijven waar je dankbaar voor bent, kun je je dankbaarheidsspier trainen.

Het bericht Deze vijf beslissingen zullen je gelukkiger maken verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels