HomeNieuwsLifestyleDeze slechte gewoontes bezorgen je hangborsten

Deze slechte gewoontes bezorgen je hangborsten

Hangborsten, niemand die ernaar streeft. Nochtans is het een natuurlijk fenomeen dat veroorzaakt wordt door je genen, de zwaartekracht, je leeftijd… en een aantal factoren waar je wel invloed op hebt. Deze gewoontes leer je dus maar best zo snel mogelijk af.

1. Slapen op je buik

Comfortabel is het zeker en vast, maar goed voor je borsten allesbehalve. Ze worden namelijk uren aan een stuk geplet tussen het bed en je lichaam. Klinkt niet zo goed als je het zo stelt, toch? Helaas is ook op je zij slapen niet zo gunstig, aangezien je ligamenten na verloop van tijd gaan uitrekken. Je kan ofwel een kussen onder je borsten leggen ter ondersteuning, ofwel op je rug slapen.

2. Altijd een beha dragen

Over dit onderwerp bestaat veel discussie. Volgens sommigen voorkomt een beha hangborsten, volgens anderen zorgt het er juist voor dat je borsten ‘lui’ worden. Dokter Dirk Kremer vertelt aan Glamour verslapt een beha je borstspieren. Toch voorkomt het dragen van een beha ook dat je boobies constant rondstuiteren, wat dan wel weer goed is. Doe je beha dus uit op een rustige dag, maar ga niet hardlopen of touwtjespringen zonder.

3. Geen zonnecrème smeren

De zon is een van de belangrijkste factoren van huidveroudering. Als je geen zonnecrème draagt, zorgt ze voor de afbraak van collageen, voor rimpels en voor verzakkingen. Smeer er dus op los als je gaat zonnen in je bikini – of zonder.

4. Crashdieet

Dit spreekt voor zich, maar bij een crashdieet blijf je zitten met heel wat overtollige huid. Bovendien wordt die elke keer opnieuw minder elastisch, waardoor je borsten op termijn gaan hangen. Vergelijk het met oude panty’s. Niet zo’n mooi beeld, toch?

5. Roken

Roken is sowieso slecht voor je huid en dus ook voor je borsten. Het zorgt immers voor minder bloedtoevoer, waardoor je huid minder elastisch wordt. Nog een reden om te stoppen dus!

Het bericht Deze slechte gewoontes bezorgen je hangborsten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels