HomeNieuwsLifestyleDeze muziek horen ongeboren baby’s het liefst

Deze muziek horen ongeboren baby’s het liefst

Wetenschappers van het Marquès Instituut in Barcelona hebben onderzocht welke muziek baby’s het liefst luisteren terwijl ze nog in de baarmoeder zitten. Uit dat onderzoek bleek dat ze liever naar klassieke muziek luisteren dan naar hedendaagse hits. 

Voor de studie werd er bij 300 foetussen onderzocht hoe ze reageerden op verschillende muzieksoorten. Om hun tevredenheid over de muziek te meten, keken de onderzoekers naar de bewegingen die ze maakten met mond en tong. Dat zijn volgens de wetenschappers immers positieve tekenen van stimulatie.

Mozart en Bach

De foetussen kregen vijftien nummers te horen, waaronder rock, klassiek, wereldmuziek en pop. De onderzoekers stelden vast dat ongeboren baby’s een klassiekere muzieksmaak hebben dan volwassen. Zo luisterden ze liever naar Beethoven’s ‘Ode aan de Vreugde’ dan naar hits van Shakira of Adele.

In het algemeen scoorde Mozart het best, op de voet gevolgd door Bach. Vooraleer je negen maanden lang Bach opzet, moet je weten dat je ongeboren baby het waarschijnlijk niet zal horen. “Foetussen kunnen nauwelijks externe geluiden waarnemen”, merkt een van de onderzoekers op. Voor het onderzoek werd de muziek afgespeeld via een speciaal ontworpen vaginale luidspreker.

Het bericht Deze muziek horen ongeboren baby’s het liefst verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels