HomeNieuwsLifestyleDe tien meest fotogenieke plekken van België

De tien meest fotogenieke plekken van België

Voor mooie kiekjes hoef je niet altijd ver te reizen. Ook in België neem je de mooiste reisfoto’s. FUJIFILM verzamelde tien fotogenieke plaatsen in eigen land.

Verlaten plaatsen, adembenemende gebouwen, een stukje groen of architecturale parels. FUJIFILM ging voor jou op zoek naar de meest unieke plaatsen in België die verbluffende beelden kunnen opleveren. Op zoek naar een leuke bezigheid deze zomer of ben je benieuwd om eigen land te (her)ontdekken? Dan kunnen onderstaande plaatsen en tips je zeker overtuigen.

1. Vredesmonument in Gentbrugse Meersen

Foto D. Samyn

Op een steenworp van Gent kan je de natuur opsnuiven in de Gentbrugse Meersen. In het natuurgebied rijst een withouten, acht meter hoog monument dat je uitnodigt om tot boven te klimmen om te genieten van het prachtige uitzicht. Bovendien is het Vredesmonument op zichzelf de moeite waard om op beeld vast te leggen met een breedhoeklens. Positioneer je op de juiste plaats zodat je de wapperende witte vlag kan vastleggen.

2. Streetart in Hasselt

Foto FUJIFILM

Als muren nu eens konden praten… Wel, in Hasselt doen ze dat! Niet zozeer met woorden, wél met kunstwerken. Meer dan 80 muurschilderingen kleuren er de straten, waardoor Hasselt zich de grootste streetart-stad van België mag noemen. Met de streetart wandel- en fietsroute ontdek je ze allemaal. Perfect voor kleurrijke kiekjes op je Instagramprofiel!

3. Havenhuis in Antwerpen

Havenhuis
Foto FUJIFIM

Van wereldberoemde klassiekers tot verborgen parels: het loont de moeite om de Antwerpse Architectuurroute te volgen. Met de fiets of te voet kom je op ongekende plaatsen in het stadscentrum en ontdek je heel wat nieuwe projecten. Eén ervan is het nieuwe Havenhuis, een innovatieve werkplek dat een panoramisch uitzicht biedt over de haven en de stad. Ga aan de overkant van het water staan zodat je het volledige gebouw kan fotograferen. Bezoek deze plek bij valavond waardoor je nog meer reflectie in het gebouw kan vastleggen en het geheel als het ware oplicht in de lucht.

4. Rodeberg in Heuvelland

Foto FUJIFILM

Landschapsfotografen trekken richting het West-Vlaamse Heuvelland. Van op de Rodeberg kan je het pittoreske Loker prachtig in beeld brengen. De kerktoren met vier torentjes rijst op in deze groene oase. Bij mooi weer heb je niet alleen zicht op Loker, maar ook op Nieuwkerke en zelfs Noord-Frankrijk! Bij zonsondergang vloeien alle kleuren mooi in elkaar over.

5. ‘De Ontvoering van Europa’ in Vollezele

Foto FUJIFILM

In het Vlaams-Brabantse Vollezele, deelgemeente van Galmaarden, vind je het monumentale kunstwerk ‘De Ontvoering van Europa’ van Belgische beeldhouwer Koenraad Tinel. Het opvallende kunstwerk van acht meter hoog en bijna negen meter lang komt helemaal tot zijn recht op de rustige weilanden in dit stiltegebied van Vlaanderen. De Fenicische prinses Europa, voorgesteld als een Venusfiguur uit de oudheid, is een streling voor het oog en een parel om te fotograferen.

6. Grand-Hornu in Henegouwen

Foto R. de la Riva

Dat er in Wallonië heel wat pareltjes te ontdekken vallen, weet je vast wel. Je vindt er UNESCO-sites die zeker een bezoekje door jou en jouw fototoestel waard zijn. Op de site van Grand-Hornu in Henegouwen tref je een voormalige kolenmijn. Vanuit verschillende hoeken kan je deze site op een bijzondere manier in beeld brengen.

7. Station Luik-Guillemins

‘Gare de Liege-Guillemins – SNCB Holding-Eurogare- Santiago Calatrava’

De stad Luik heeft een fotograaf veel te bieden, zeker als het aankomt op zijn architecturale pareltjes. Het station Luik-Guillemins, ontworpen door de Catalaanse architect Santiago Calatrava, steekt er met kop en schouders bovenuit. Ga met één van de roltrappen naar de eerste verdieping en breng het lijnenspel in beeld.

8. Het Graf van de Reus bij Bouillon

Foto R. Botassart

In de buurt van Bouillon vind je een stukje natuurpracht, namelijk ‘Le Tombeau du Géant’ of ‘Het Graf van de Reus’. Waan je even in Zwitserland en ga naar de top van de heuvel om te genieten van het panoramische uitzicht.

9. Les Aiguilles de Chaleux in Hulsonniaux

Foto A. Petit

‘Les Aiguilles de Chaleux’, opgenomen in de lijst van Uitzonderlijk Waals Erfgoed, is een kalksteenmassief waarvan de kleur varieert van parelgrijs tot zwart. De verschillende schakeringen maken ze tot de mooiste kliffen van België. Les Aiguilles des Chaleux komen het best tot hun recht vanuit een kajak in de Lesse. Vergeet wel je beschermingsfilter tegen het water niet!

10. De smalle straatjes van Saint-Jacques

Foto J.P. Remy

Ontdek in de charmante stad Nijvel de oude middeleeuwse wijken of wandel tussen de kunstwerken, verspreid in het park van Dodaine. De wijk Saint-Jacques neemt je mee naar een voormalige wijk van pelgrims naar Compostela. Als stadsfotograaf kom je hier ogen tekort!

Het bericht De tien meest fotogenieke plekken van België verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels