HomeNieuwsLifestyleDe ‘supersingle’ is bezig aan een opmars

De ‘supersingle’ is bezig aan een opmars

Anno 2017 heeft iedereen het vaak ‘druk, druk, druk’. Een gevolg is dat steeds meer mensen er bewust voor kiezen om als vrolijke vrijgezel door het leven te gaan. In Amerika hebben ze zelfs een term voor deze relatiestatus gevonden: de supersingle.

De term supersingle werd voor het eerst gebruikt in ‘Better Things’, een Amerikaanse serie over een gescheiden moeder met drie kinderen. Omdat het hoofdpersonage haar handen vol heeft met haar carrière, kroost en vrienden, heeft ze logischerwijs weinig tijd én zin om te daten.

Die term is bij veel mensen blijven hangen, waarschijnlijk omdat het fenomeen zo herkenbaar is. Ook in België neemt het aantal singles toe en zijn er meer mensen die ook in hun uppie gelukkig zijn. “Dat is een logisch gevolg van hoe we als maatschappij leven”, vertelt relatiedeskundige Sybille Vanweehaeghe aan De Standaard. “We gaan ook meer ondernemen en beleven met vrienden waardoor er weinig tijd overblijft voor een een-op-eenrelatie.”

Prins(-es) op het witte paard

Als de supersingle zich toch openstelt voor een relatie, moet het al gaan om de prins op het witte paard. “Alleen voor Superman of -vrouw komen ze nog uit hun comfortzone. Als die niet passeert, richten ze hun perfecte, veilige haven wel verder in met veel vrienden en vriendinnen.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels