HomeNieuwsLifestyleDe ‘madness’ barst los: dit mag je verwachten van TML

De ‘madness’ barst los: dit mag je verwachten van TML

Vandaag schiet Tomorrowland uit de startblokken, en dus zijn de komende twee weekends de ogen van de hele wereld gericht op het kleine Boom. Daar viert TML zijn vijftiende verjaardag en voor het feest heeft het festival de absolute top uit de dance-scene naar Antwerpen gehaald. Opvallend is dat daar dit jaar ook heel wat vreemde eenden in de bijt tussen zitten.

Tomorrowland is vijftien jaar oud en dat moet gevierd worden. Een van Belgiës bekendste exportproducten gaat dit jaar dan ook twee weekends op rij door en tijdens die zes dagen staat alles in het teken van ‘The Book of Wisdom: The Return’. Het thema is namelijk een vervolg op dat van 2012. Het is de eerste keer dat de organisatie verdergaat op een concept uit het verleden.

Elektronische hemel heeft Belgisch tintje

Het festival staat bekend om zijn extravagante podia en het visuele spektakel op het terrein, maar centraal staat natuurlijk nog altijd de muziek. En voor fans van elektronische muziek is Tomorrowland de hemel op aarde. Ook dit jaar zakken alle goden van de draaitafels weer af naar Boom. Dimitri Vegas and Like Mike, Tiësto, Steve Aoki, Solomun, Kölsch, Joris Voorn, Dave Clarke, Richie Hawtin, Stephan Bodzin, ze zijn er allemaal bij, samen met nog ontelbaar veel andere kleppers.

Onze landgenoten zijn ook een speciale vermelding waard. Het is stilaan een gewoonte geworden dat de Belgische boegbeelden een deel van de line-up van het festival voor hun rekening nemen. Toppers zoals Netsky, Charlotte De Witte (met haar concept KNTXT) en Oscar & The Wolf hebben zelfs carte blanche gekregen om een stage te hosten. Daarnaast heb je nog grote namen zoals Amelie Lens – die een plek bij Carl Cox én op de Mainstage versierde – en Henri PFR die de Belgische eer mee hoog zullen houden.

NBA-ster, De Romeo’s en gekke Zuid-Afrikanen

Een opmerkelijke trend die dit jaar doorbreekt is die van de vele atypische artiesten die een plekje versierden op de affiche. Zo komen De Romeo’s (!) zowaar met een gloednieuwe dancenummer en boekten Dimitri Vegas and Like Mike voor hun Smash The House-stage onder andere de rapper Lil Kleine en goede vriendin Paris Hilton. A$AP Rocky stond ook nog op de affiche, maar hij moest afzeggen na zijn arrestatie in Zweden. Andere opvallende verschijningen zijn NBA-legende Shaquille O’Neal (aka DJ Diesel), die op de Mainstage draait en zijn eigen stage krijgt, Tinie Tempah, Bebe Rexah, The Chainsmokers en Die Antwoord. Na de sporadische live-optredens van de voorbije jaren, lijkt Tomorrowland steeds meer over de grenzen van de elektronische genres heen te kijken. (xvdl)

Belga / TML

Wanneer?

19 tot 21 juli en 26 tot 28 juli

Waar?

De Schorre in Boom

Ernaartoe

Spoorwegmaatschappij NMBS verkoopt speciaal voor het festival het Tomorrowland E-train-ticket. Voor 11 euro kan je daarmee vanuit elk treinstation in België naar Boom reizen. Dat station ligt op een kwartier wandelen van het festivalterrein. Er rijden ook shuttlebussen tussen het campingterrein Dreamville en het station. Na elke festivaldag rijden er drie nachttreinen terug naar Antwerpen-Centraal.

Tickets

Pech gehad, alle tickets zijn al lang uitverkocht.

Het bericht De ‘madness’ barst los: dit mag je verwachten van TML verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels