HomeNieuwsLifestyleDankzij deze trucjes kom je zelfzeker en sympathiek over

Dankzij deze trucjes kom je zelfzeker en sympathiek over

Een goede eerste indruk kan vele deuren openen. En toch zijn we er lang niet allemaal even bedreven in. Met deze trucjes palm je zo je gesprekspartner in.

1. Imiteer je gesprekspartner

Als je je gedrag aan iemand aanpast, krijgt hij of zij het gevoel dat jullie gelijkgezind zijn, waardoor je sneller aardig overkomt. Opgelet: houd het subtiel, anders krijgt je gesprekspartner de indruk dat je spot.

2. Wandel snel en energiek

Je tred vertelt veel over jou als persoon. Ben jij iemand die met tegenzin van punt A naar B sloft? Dan is de kans groot dat anderen je saai of lui vinden. Door op een energieke manier te wandelen, beschouwen anderen je als zelfzekerder, aantrekkelijker én betrouwbaarder.

3. Houd oogcontact

Ogen zijn de sleutel van je ziel én van een goede eerste kennismaking. Iemand die snel wegkijkt, lijkt verlegen en schuw. Kijk dus in de ogen van je gesprekspartner om zekerder van je stuk te lijken.

4. Laat je handen zien

Twee gouden tips voor wie niet weet waar zijn handen te houden: verstop ze niet in je broekzak en kruis je armen niet. Dat gedrag komt onzeker en nonchalant over. Onbewust vinden we het namelijk prettig om de handen van onze gesprekspartner te zien. Zo zijn we er zeker van dat de ander niets voor ons verstopt.

5. Zit rechtop

Wie een zittend gesprek heeft, zoals een zakendiner of een sollicitatiegesprek, hangt best niet achterover. Zo laat je een overschillige indruk achter. Beeld je in dat er een touwtje loopt van het plafond tot je kruin, dat je zachtjes recht trekt. Wie in een mooie houding zit, lijkt namelijk intelligenter, zelfzekerder én komt geloofwaardiger over.

6. Optimaliseer je handdruk

Sta je op het punt iemand de hand te schudden? Bedenk dan dat een slap handje geen goede indruk maakt. Veel mensen associëren een slappe handdruk met een zwak persoon. Knijp zachtjes in de hand van de andere persoon en schud twee tot drie keer krachtig. Maak daarbij oogcontact en toon je mooiste lach voor een onvergetelijke indruk.

Confident Dust Your Shoulders Off GIF - Find & Share on GIPHY

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels