HomeNieuwsLifestyleDankzij deze groenten en fruit blijf je de hele dag gehydrateerd

Dankzij deze groenten en fruit blijf je de hele dag gehydrateerd

Hydrateren, hydrateren en nog eens hydrateren. Het is zonder twijfel het belangrijkste waar je aan moet denken op hete zomerdagen. Doe je dat niet, dan kan dat heel wat kleine en grote kwaaltjes veroorzaken. Natuurlijk is water drinken de makkelijkste manier om vocht binnen te krijgen, maar ook wat je eet kan helpen.

Eerst en vooral is het van belang om je te realiseren dat van zodra je écht dorst ervaart, je lichaam eigenlijk al in de uitdrogingsfase zit. Wacht dus niet met jezelf te hydrateren tot je mond kurkdroog aanvoelt, maar doe het doorheen de hele dag. Zorg gewoon dat je een fles water naast je hebt staan en drink geregeld een glas, of je nu zin hebt of niet.

90% water

Hoewel water dus met stip op nummer één staat, zijn er nog andere manieren om jezelf te hydrateren. En nee, biertjes en koffie helpen niet. Groenten en fruit daarentegen kunnen je lichaam wel een hydratatieboost geven. Sommige soorten bevatten maar liefst meer dan 90% water, dus ze zijn ideaal als dorstlessend tussendoortje of zelfs als verfrissend avondmaal. Ben je het beu om heel de dag door water te drinken, dan kan je deze groenten en fruit trouwens ook in je drinkfles doen voor een lekker gearomatiseerd drankje.

10 waterrijke groenten en fruit

  1. Komkommers
  2. Tomaten
  3. Sla
  4. (Water)meloenen
  5. Aardbeien
  6. Citrusvruchten
  7. Aalbessen
  8. Perziken
  9. Papaya’s
  10. Peren

Het bericht Dankzij deze groenten en fruit blijf je de hele dag gehydrateerd verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels