HomeNieuwsLifestyleDaarom loop je beter niet rond zonder sokken

Daarom loop je beter niet rond zonder sokken

Hoewel de temperaturen blijven zakken, lopen heel wat modebewuste mensen nog steeds rond met blote enkels, en dus zonder sokken. En dat is naar het schijnt niet zo goed voor je voeten.

Vorig jaar werd er zelfs een naam geplakt op deze trend: flanking, een samentrekking van ‘flashing’ en ‘ankle’. Terwijl toen nog werd beweerd dat het goed is voor de gezondheid, waarschuwt expert Emma Stevenson van de Britse College of Podiatry nu dat flanking géén cadeau is voor je voeten.

Wie mee wil zijn met deze rage, draagt immers geen sokken. Normaal gezien absorberen de kousen een groot deel van het zweet dat geproduceerd wordt door je voeten. Nu gebeurt dat niet, waardoor de hippe vogels meer risico lopen op een schimmelinfectie van een of beide voeten, ook wel zwemmerseczeem genoemd.

“Vandaag de dag zijn heel wat schoenen gemaakt van leer of synthetisch materiaal, waardoor ze niet kunnen ‘ademen’. Door de warme, vochtige omgeving wordt het schoeisel een broeihaard voor bacteriën”, legt Stevenson uit aan The Telegraph.

Symptomen

Het zwemmerseczeem komt meestal voor tussen de kleine tenen. De infectie is allesbehalve een pretje, want de huid wordt rood en schilferig én begint te jeuken. Ook kunnen er pijnlijke kloofjes ontstaan.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels