HomeNieuwsLifestyleDaarom kraken we meer flessen wijn

Daarom kraken we meer flessen wijn

Terwijl buiten het koude winterweer vrij spel heeft, kruipen de Belgen graag onder een deken met een glas wijn. En dat drankje gaat steeds vlotter naar binnen, zo blijkt uit een Britse studie. Oorzaak: steeds groter wordende wijnglazen. 

De afgelopen 300 jaar zijn onze wijnglazen steeds groter geworden, schrijven wetenschappers van de University of Cambridge in het vakblad The BMJ. Voor de studie analyseerden ze 411 wijnglazen. Dat servies vonden ze in museums, maar ook in recente catalogi en online interieurwinkels.

In 1700 was de inhoud van het drinkgerei nog 66 milliliter. In 2000 was dat al 417 milliliter en dit jaar 449 milliliter. Dankzij de groeispurt zijn onze glazen nu dus meer dan 6 keer zo groot als 300 jaar geleden.

Experiment in een café

En de grootte van dat glas heeft blijkbaar een invloed op onze drinkgewoonten. Dat werd eerder al aangetoond door de University of Cambridge. Zes weken lang werd er in een café wijn ingeschonken in drie soorten glazen met verschillende groottes. Zoals verwacht werd de wijn in de grootste glazen meer verkocht.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels