HomeNieuwsLifestyleDaarom kom je gemakkelijker bij tijdens de winter

Daarom kom je gemakkelijker bij tijdens de winter

Het is niet verwonderlijk dat het cijfer op de weegschaal de lucht in springt na een periode van uitgebreide kerstdiners en meerdere glaasjes cava. Maar experts wijzen nu ook op een andere reden dat je makkelijk bijkomt tijdens de winter.

De feestperiode zal er wel voor iets tussen zitten, maar volgens onderzoekers van de universiteit in de Canadese provincie Alberta is er nog een reden voor gewichtstoename tijdens de wintermaanden: de afwezigheid van zonlicht.

Blauw licht 

“Er bestaat een soort zonlicht dat je niet met het blote oog kan zien”, vertelt één van de onderzoekers aan Red Online. “Dit wordt blauw licht genoemd. Wanneer onze huid hieraan wordt blootgesteld, krimpen de vetcellen in ons lichaam. Zo wordt er minder vet opgeslagen.” Minder vetopslag betekent minder gewichtstoename. Maar de zon schijnt weinig in de winter, waardoor je makkelijker bijkomt.

Onder de zonnebank? 

Wie denkt dit probleem te verhelpen door vaker onder de zonnebank te gaan, heeft het mis. Dat heeft namelijk niet hetzelfde effect als zonlicht. Bovendien zeggen de onderzoekers dat verder onderzoek nodig is om harde conclusies te trekken. Je spaarcenten uitgeven aan een buitenverblijf in het zuiden van Spanje heeft voorlopig dus geen zin.

Het bericht Daarom kom je gemakkelijker bij tijdens de winter verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels