HomeNieuwsLifestyleCòsagach, de Schotse variant van hygge

Còsagach, de Schotse variant van hygge

Vorig jaar leerden we het Deense woord voor knusheid kennen: hygge. Het lijkt er sterk op dat de term ondertussen concurrentie krijgt van de Schotse variant còsagach.

Als we de overheidsorganisatie VisitScotland mogen geloven, wordt còsagach volgend jaar een heuse trend in het land van de kilts en de doedelzakken. Dit oud Gallisch woord betekent zoveel als een situatie gezellig en lekker warm maken, wat dus sterk lijkt op het bekende begrip hygge.

“Vooral in de winter komt còsagach goed tot zijn recht”, zo kan je lezen in het trendrapport van VisitScotland. “Als het buiten stormt en de golven tegen de rotsblokken beuken, is er niets prettiger dan voor een knetterend haardvuur kruipen met een boek een een warm drankje in de hand.”

Tips 

Wil je helemaal mee zijn met deze còsagach-trend? Goed nieuws, want daar moet je geen lifestyleboeken of dure decoraties voor te kopen. Met deze tips kom je al een heel eind.

  • Trek comfortabele kledij aan. Kies voor een dikke trui, warme jogging of zachte sjaal, zolang je je maar goed in je vel voelt.
  • Warme dranken zijn essentieel. Denk aan thee, koffie of warme chocolademelk, maar ook een alcoholisch drankje zoals glühwein  is prima.
  • Kruip onder een deken. Hoe zachter en pluiziger, des te beter. Het enige wat je dan nog moet doen is je in een zetel nestelen en relaxen.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels