HomeNieuwsLifestyleBrussel: in dit beroemde monument kan je voortaan dineren

Brussel: in dit beroemde monument kan je voortaan dineren

Stel je voor: je geniet van een gastronomische maaltijd midden in een van de architectonische juwelen van Brussel. Na een uitgebreide renovatie heeft de iconische Beurs van Brussel een nieuw hoofdstuk geopend, en in het hart van deze transformatie vind je The Brasserie – een culinaire ode aan de Belgische keuken in een monumentaal decor.

Bij The Brasserie is elke maaltijd een feest van smaken en tradities. Met een verfijnd decor dat de rijke historie van het gebouw weerspiegelt, biedt het menu klassieke Belgische gerechten met een hedendaagse twist. Denk aan een perfect bereide steak tartare met friet, mosselen zoals je ze nog nooit hebt geproefd, en stoofvlees om je vingers bij af te likken. Elk gerecht wordt bereid met de beste lokale ingrediënten, zoals de befaamde garnalenkroketten van Fernand Obb, verse frieten uit Grimbergen, of een verrukkelijke Kriek-sorbet als afsluiter.

Aangepaste bieren

Wat is Belgische gastronomie zonder een uitstekend glas bier? The Brasserie werkt samen met zytholoog Karl Van Malderen om unieke bier-spijspairingen samen te stellen. De uitmuntende collectie van tapbieren wordt perfect afgestemd op elk gerecht, waardoor elke hap en slok een ontdekkingsreis wordt.

Foto Belga

De geschiedenis van de locatie is niet alleen terug te zien in de grandeur van het gebouw, maar ook in de stijlvolle inrichting. De beroemde stoelen, ontworpen door de Belgische designer Christophe Gevers, dragen bij aan de exclusieve sfeer. Een niet te missen adresje!

The Brasserie

Anspachlaan 80, Brussel

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/urban-life/brussel-dit-beroemde-monument-kan-je-voortaan-dineren

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels