HomeNieuwsLifestyleBlogger gaat strijd aan met zee van afval

Blogger gaat strijd aan met zee van afval

Op een paradijselijk strand met palmbomen, met de blik op oneindig in een infinity pool of al slurpend van een lekkere cocktail: globetrotters posten geregeld jaloersmakende foto’s van hun reizen op Instagram. Ook Amelia Whelan heeft die gewoonte ontwikkeld, maar tegelijkertijd laat ze de keerzijde van de medaille zien.

Tijdens een tripje naar Bali was Whelan gechoqueerd door de zogezegde droomstranden die in werkelijkheid bezaaid waren met plastic afval. Op sociale media deelde de blogster dan ook enkele kiekjes en riep ze haar volgers op om met minder plastic te leven.

“Dit is de echte sh*it die je niet ziet verschijnen op je feed”, schrijft ze bij een foto, waarbij ze op een strand zit tussen de plastic flesjes en ander afval. “Dit is het strand dat al jaren op jouw bucketlist staat. Dit is het strand vlakbij die bekende surfplek. Dit is het strand vlakbij dat hipstercafé dat zulke fancy acai bowls verkoopt die je graag eens wou proeven.”

“Wij moeten allemaal samen dringend veranderen. En wel onmiddellijk. De meest effectieve manier om dit te doen, is om te veranderen hoe we leven” zo gaat ze verder. Toch wil Whelan niet te streng met het vingertje wijzen. “Niemand is perfect. Ik ben zeker en vast niet perfect”, beseft ze. “Maar we kunnen wel ons best doen om elke dag kleine veranderingen door te voeren, want de tranen liepen over mijn wangen toen ik gisteren over het strand liep.”

Tips

Om haar bericht af te sluiten, geeft ze nog enkele tips mee. Zo raadt ze onder meer aan om geen rietjes meer te gebruiken, een menstruatiecup te kopen, fatsoenlijk te recycleren, de lokale supermarkt aan te moedigen om minder plastic te gebruiken en minder takeway te bestellen.

Het bericht Blogger gaat strijd aan met zee van afval verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels