Vind ons op

Zita

Bizar. Mensen smeren glitter op de ballen van hun hond

Lifestyle

Bizar. Mensen smeren glitter op de ballen van hun hond

Glitter heeft een hoge Instagramfactor. Of het nu gaat om de gekste ooglooks, beglitterde billen of andere onzin: het bestaat allemaal. Maar nu gaan mensen op sociale media nog een stapje verder. Ze smeren de ballen van hun hond namelijk in met glitter om er vervolgens een foto van te posten. Maar dat is niet zo onschuldig als het lijkt.

Eetbare glitter

Het gaat weliswaar om eetbare glitter die door middel van maïszetmeel aan de edele delen wordt geplakt. Het is in principe dus geen ramp als je hond per ongeluk een likje van zichzelf neemt. Toch raden dierenartsen en internetgebruikers af om je hond als accessoire te gebruiken. Het zijn levende wezens die respect verdienen – geen glitterhandtassen die je outfit opleuken.

I have seen so many things in this career. Very few things surprise me.Yet here I sit looking at glitter dog balls.  ETA: done using corn syrup and edible glitter. Those are some sweet balls.

Posted by Groomery Foolery on Monday, January 7, 2019

Grapje

De trend verscheen voor het eerst op de Facebookpagina Groomery Foolery. Die is bedoeld als komische pagina voor hondentrimmers. De foto zelf was genomen door Jordan Burns, die de ballen van haar showhond eenmalig vol glitter had gehangen als inside joke. De humor ervan werd echter niet door iedereen gezien en al snel begonnen ook anderen hun hond te ‘versieren’ met glitter. Dat zorgde op sociale media voor heel wat negatieve reacties. Moest je de trend dus zelf ‘gespot’ hebben: probeer dit niet zelf. En al helemaal niet bij je hond.

Het bericht Bizar. Mensen smeren glitter op de ballen van hun hond verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

To Top