HomeNieuwsLifestyleBizar. Er huizen tienduizenden insecten in je kerstboom

Bizar. Er huizen tienduizenden insecten in je kerstboom

Een kerstboom staat garant voor gezelligheid in huis. Als je kiest voor een echt exemplaar, komt er bovendien een heerlijke geur bij kijken. Maar wist je dat je ook tienduizenden insecten in huis haalt? 

Winterslaap

Dat is niet zo’n leuke gedachte. Het gaat meer bepaald om luizen, mijten, motten, spinnen en ander leuks. Gelukkig is er ook goed nieuws: de beestjes houden op dit moment een winterslaap. Je hoeft dus niet meteen bang te zijn dat je huis krioelt van het ongedierte. Zet de verwarming wel niet te hoog, want dan zouden al die dieren plots wakker kunnen worden. En heb je er dus plots heel wat huisgenoten bij.

Oplossing

Je vraagt je nu waarschijnlijk af wat je ertegen kan doen. Heb je een schuur of een andere opbergplaats? Laat je boom daar dan enkele dagen staan en schud hem goed uit vooraleer je hem naar binnen haalt. Er zullen nog steeds heel wat beestjes mee naar binnen komen, maar gelukkig zorgen die niet voor rare ziektes of allergische reacties. Al bij al zijn het huisgenoten waar je weinig last van zal ondervinden. Pfioew.

Het bericht Bizar. Er huizen tienduizenden insecten in je kerstboom verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels