HomeNieuwsLifestyleBewezen. Broekzakken van vrouwen zijn wel degelijk kleiner en onpraktisch

Bewezen. Broekzakken van vrouwen zijn wel degelijk kleiner en onpraktisch

Is het je ooit al opgevallen hoe mannen een halve boodschappentas kwijt kunnen in hun broekzak, maar vrouwen amper een zakdoekje? Wetenschapswebsite The Pudding vergeleek de twee en kwam tot de conclusie dat het vrouwen het inderdaad met minder zakruimte moeten doen. 

Om tot deze conclusie te komen, analyseerde The Pudding tachtig broekzakken van twintig populaire jeansmerken in Amerika, waarna ze de mannen- en vrouwenzakken op elkaar legden. Wat bleek? Vrouwen hun broekzakken waren maar liefst 48% korter en 6,5% smaller dan die van het andere geslacht.

Functionaliteit

Dat de mode-ontwerpers vooral bezig zijn met de buitenkant en niet zozeer met de praktische kant van een kledingstuk, bleek ook uit een test die de wetenschapssite afnam. Zo konden mannen wel hun volledige hand in hun broekzak stekken, maar vrouwen niet. Ook keken naar ze naar de grootte van de drie populairste smartphones in verhouding met de zakken. De iPhone X kon slechts in 40% van de gevallen in de broekzak van de vrouwen, bij de Samsung Galaxy was dat aantal al gedaald naar 20% en bij een Google Pixel kwamen ze zelfs maar uit op 5%.

Mannen bewaren dingen 

Zoals veel dingen, moeten we de oorzaak van het probleem zoeken in de geschiedenis. In de middeleeuwen droegen mannen hun spullen in een zak rond hun middel. Pas in de 17de eeuw veranderde dit en werden de zakken in de kleren genaaid. Maar mode evolueert en dus een eeuw later werden de tailles korter, de silhouetten smaller, maar ook de zakken. Na een verloop van tijd kregen vrouwen zelfs helemaal geen ruimte meer om dingen op te bergen, naar eigen zeggen omdat ze al genoeg ‘bulten’ hadden (een verwijzing naar hun borsten en billen). Ondertussen hebben we gelukkig weer een beetje opbergplaats gekregen, maar nog niet voldoende en moeten we voorlopig blijven rondlopen met een handtas.

Het bericht Bewezen. Broekzakken van vrouwen zijn wel degelijk kleiner en onpraktisch verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels