HomeNieuwsLifestyleBAH. Zo smerig zijn de lakens van je date

BAH. Zo smerig zijn de lakens van je date

Voor je nog eens casual blijft slapen bij een date, controleer je maar beter zijn (of haar) lakens. Die zijn misschien smeriger dan je op het eerste zicht zou denken. Een nieuw onderzoek wijst immers uit dat veel vrijgezellen hun beddengoed maar vier keer per jaar wassen en dat zorgt voor een hoop bacteriën.

De meeste mensen weten intussen wel dat goede hygiëne belangrijk is. We wisselen dagelijks van onderbroek en ook badhanddoeken worden regelmatig gewassen. Maar lakens, die durven we weleens over het hoofd te zien…

Vuiler dan de wc-bril

Een onderzoek van Business Insider heeft onrustwekkende resultaten opgeleverd. Maar liefst 71% van de 18 tot 25-jarige vrijgezelle mannen zou zijn lakens namelijk slechts vier keer per jaar verversen. Dat betekent een keer per drie maanden. Dat klinkt niet alleen onfris, dat is het ook. Ons lichaam verliest per nacht namelijk zo’n 15.000 dode huidcellen. Dat alleen al is reden genoeg om regelmatig je beddengoed te verschonen, maar er is meer. Je date gaat waarschijnlijk ook nog eens regelmatig met zijn vuile kleding op bed zitten en ook make-upresten en andere viezigheid stapelen zich al snel op. Dat alles zorgt ervoor dat zijn lakens na verloop van tijd vuiler zijn dan bijvoorbeeld de etensbak van je trouwe viervoeter of een wc-bril. Misschien moeten jullie volgende keer toch maar eens bij jou blijven slapen. Of je verzint een smoes zodat hij zijn beddengoed vervangt voor jullie tussen de lakens duiken, dat kan natuurlijk ook.

Het bericht BAH. Zo smerig zijn de lakens van je date verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels