HomeNieuwsLifestyleAstronomen ontdekken mogelijk leefbare planeet

Astronomen ontdekken mogelijk leefbare planeet

Astronomen hebben op slechts 31 lichtjaar van de aarde mogelijk een ‘Superaarde’ ontdekt. Dat staat in vakblad Astronomy & Astrophysics. Verder onderzoek moet nu uitwijzen of er leven is op de exoplaneet die ongeveer twee keer zo groot is als onze aarde.

De wetenschappers stuitten op de planeet met de vlotte naam GJ 357 d in het sterrenstelsel Hydra. Ze waren er met de TESS-ruimtetelescoop een dwergster in de buurt aan het bestuderen.

“GJ 357 d bevindt zich aan de buitenzijde van de leefbare zone van de ster, waar ze ongeveer evenveel zonne-energie krijgt als Mars krijgt van de zon”, zegt mede-auteur Diana Kossakowski van het Max Planck Instituut voor Astronomie in het Duitse Heidelberg.

Atmosfeer

“Als de planeet een dichte atmosfeer heeft, wat bepaald zal worden tijdens volgende studies, zou ze voldoende hitte kunnen vasthouden om de planeet op te warmen en water aan het oppervlak toe te laten.’”

Het onderzoeksteam wil nu op zoek gaan naar tekenen van leven op de veelbelovende exoplaneet. Hun bevindingen verschenen in vakblad Astronomy and Astrophysics.

Het bericht Astronomen ontdekken mogelijk leefbare planeet verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels