HomeNieuwsLifestyleApple Watch houdt je menstruatiecyclus bij

Apple Watch houdt je menstruatiecyclus bij

Apple heeft enkele nieuwe producten toegevoegd aan het gamma van zijn watchOS 6. Het merendeel daarvan focust op gezondheid en conditie, zoals het volgen van je menstruatiecyclus. Daarnaast zijn er ook nieuwe dynamische wijzerplaten voorgesteld en is de App Store voortaan rechtstreeks beschikbaar op de Apple Watch.

Apple heeft heel wat nieuwe functies in petto voor zijn WatchOS 6. Het gros daarvan spitst zich toe op de gezondheid en conditie van de drager. Zo kunnen vrouwen met de nieuwe Cycle Tracking-app de evolutie van hun menstruatiecyclus bijhouden. In een dagelijks logboek kunnen vrouwen informatie toevoegen over hun algemene menstruatiecyclus, hun huidige menstruatie, de mate van het bloedverlies en de symptomen die ze ervaren.

Ook geeft je Apple Watch aan wanneer je volgende menstruatie is en in welke periode je het meest vruchtbaar bent. “De dagelijkse logfunctie stelt je in staat om snel informatie over je menstruatiecyclus toe te voegen en te vinden, inclusief je huidige menstruatie, welke symptomen je ervaart alsook de resultaten van de ovulatievoorspeller”, liet Apple weten in een verklaring. De app is ook verkrijgbaar op iPhones met iOS 13.

Noise

Een andere opvallende nieuwigheid is de Noise-app. De Apple Watch bevindt zich op de pols, wat een optimale plek is om omgevingsgeluid op te meten. Via de app krijgen klanten inzicht in het geluidsniveau bij concerten en sportevenementen. Het horloge geeft meteen een melding weer als het geluidsniveau de grens van 90 decibel overschrijdt. Zo weten gebruikers wanneer ze risico lopen op gehoorschade. Verder zullen dragers van een Apple Watch rechtstreeks toegang krijgen tot de App Store via hun horloge.

Het bericht Apple Watch houdt je menstruatiecyclus bij verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels