HomeNieuwsLifestyleApero time! Zo maak je een instaproof aperitiefplank

Apero time! Zo maak je een instaproof aperitiefplank

Het aperitief… synoniem van plezier, het delen van allerlei lekkers en gezelligheid! Maar het is bovendien ook een echte kunst om als gastheer- of vrouw een aantrekkelijke charcuterieplank te serveren. Voor een geslaagd aperitief zijn de ingrediënten en de presentatie van essentieel belang, en kies je voor kwaliteitsproducten en -charcuterie. In het kader van het Europese programma ‘Enjoy The Authentic Joy’ deelt foodblogger Amylia aka Cookameal haar tips voor een charcuterieplank waarmee je gegarandeerd scoort bij een ‘aperitivo onder vrienden’.

Het geheim van de echte aperitivo: eenvoud, kwaliteit en amore. Alles start met het kiezen van heerlijke authentieke charcuterie met een kwaliteitslabel. Maar hoe begin je nu aan een Instagramproof charcuterieplank?

Voor je enthousiast aan de slag gaat: leg je charcuterieplank niet te vol. Ingrediënten stapelen is alles behalve smakelijk. Wees een slimme gastheer/gastvrouw en hou een bordje apart in de keuken met klaargesneden charcuterie en brood. Zo vul je de charcuterieschotel tussendoor in een mum van tijd aan, zonder dat je de spannende verhalen van je gasten moet missen.

Stap 1

Kies een mooie (houten) serveerplank.

Stap 2

Plaats de nodige kommetjes op de serveerplank, voor olijven, homemade pesto of een andere dip, mozzarellabolletjes,…. Varieer in kleur, grootte en hoogte.

Tip: Zet de kommetjes eender waar op de plank, behalve recht in het midden.

Stap 3

Tijd om dé sterren van je charcuterieplank op de serveerplank te leggen, de charcuterie natuurlijk. Op deze charuterieplank vind je Mortadella Bologna BGA, Salamini Italiani alla Cacciatora BOB en Cotechino Modena BGA.

Tip: Zorg voor een leuk visueel effect en varieer in vorm. Serveer blokjes, schijfjes en schellen (gevouwen/opgerold/…). Het maakt je charcuterieplank nog aantrekkelijker!

Stap 4

Vul de serveerplank aan met crackers, grissini en/of focaccia.

Stap 5

Tijd om de laatste gaatjes op te vullen én wat extra kleur toe te voegen. Gebruik hiervoor fruit (appel, peer, bessen, druiven, ……) noten, kappertjes en augurken.

Stap 6

Werk je charcuterieplank af met verse kruiden. En nu… tijd om vrienden te whatsappen en inkopen te doen. Om daarna te genieten van alle ooh’s en aah’s!

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/apero-time-zo-maak-je-een-instaproof-aperitiefplank

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels