HomeNieuwsLifestyleAls je je scheet lang inhoudt, ontsnapt hij via je mond

Als je je scheet lang inhoudt, ontsnapt hij via je mond

Als je een scheet te lang ophoudt, zal hij opnieuw opgenomen worden in je bloed. Na een hele reis door je lichaam en zonder andere uitweg, zal het pakketje lucht uiteindelijk ontsnappen via je mond. Dat is wat een Engelse professor dieet- en voedkunde stelt in een nieuw essay.

Als er binnenin geklopt wordt op je lichamelijke achterdeur, doe die dan zeker open. Anders loop je het risico dat de wind een uitweg zal vinden langs je mond. Het opmerkelijke fenomeen wordt beschreven in een essay van Clare Collins, professor dieet- en voedkunde aan de universiteit van Newcastle.

“Laat ze gewoon gaan”

Collins gaat uitgebreid in op gas dat door het te lang op te houden onder hoge druk komt te staan in je rectum. Daardoor kan het opnieuw opgenomen worden door de bloedsomloop. Het zal dan mee circuleren in het lichaam en uiteindelijk langs de mond ontsnappen. Wat ook vaak gebeurt, is dat de hogere druk ervoor zorgt dat je ongecontroleerde scheten gaat laten.

“Het onderzoek is er nog niet uit of de gestegen druk in je rectum de kans op diverticulitis verhoogt”, aldus Collins. Bij diverticulitis ontwikkelen zich kleine uitstulpelingen aan de binnenkant van de dikke darm. “Het is ook niet duidelijk of ze de opname van flatulentie in de bloedsomloop bevestigen beïnvloeden. Maar het beste wat je kan doen voor je vertering is om de scheten gewoon te laten gaan”, raadt de professor iedereen aan.

Het bericht Als je je scheet lang inhoudt, ontsnapt hij via je mond verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels