Vind ons op

Zita

Alleenstaande vrouwen gelukkiger na scheiding dan mannen

Lifestyle

Alleenstaande vrouwen gelukkiger na scheiding dan mannen

Scheiden is lijden, maar voor vrouwen blijkbaar iets minder dan mannen. Dat blijkt uit een rondvraag van het lifestyleblad Style dat meer dan duizend mannen en vrouwen bevroeg na hun scheiding.

Tijdens de enquête kregen 1.060 gescheiden mannen en vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 54 jaar 30 vragen over hun leven na een scheiding. Wat bleek? Maar liefst 52% van de dames gaf aan gelukkiger te zijn na de breuk. Dit percentage staat in schril contrast met de resultaten van de heren. In die groep bleek maar 32% gelukkiger te zijn na de scheiding.

Gevoelens voor ex

Uit de rondvraag bleek ook dat maar liefst 61% van de vrouwen zich goed voelde om als single door het leven te gaan, bij mannen was dit slechts 47%. Hoewel heren sneller een nieuwe relatie aanknoopten, gaf bijna een vijfde van hen toe dat ze nog gevoelens koesterde voor hun voormalige partner. Bij de vrouwen was dit nog geen 10%. De voornaamste reden waarom koppels uit elkaar gingen was dat ze uit elkaar gegroeid waren, ontrouw en een ongelukkig gevoel in de relatie.

Het bericht Alleenstaande vrouwen gelukkiger na scheiding dan mannen verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top