HomeNieuwsLifestyleAfvallen? Eet huttenkaas voor het slapengaan

Afvallen? Eet huttenkaas voor het slapengaan

Een tijdje terug schreven we al dat het geen slecht idee is als je kaas eet voor het slapengaan. In tegenstelling tot wat anderen wel eens durven te beweren. Je valt er namelijk makkelijker door in slaapt. Nu blijkt dat het ook goed is als je cottage cheese – of huttenkaas – eet vooraleer je in bed kruipt. Je zou er heel wat kilo’s mee verliezen. Dat blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in het British Journal of Nutrition.

Cottage cheese is laag in calorieën en geeft een boost aan je metabolisme, spieren en je algemene gezondheid. Zelfs wanneer je in bed ligt, claimen de wetenschappers. Het is een bekende theorie dat eten voor het slapengaan juist voor éxtra kilo’s zorgt omdat je lichaam het als vet opslaat. Maar bij proteïnerijke producten, zoals huttenkaas, is dat dus niet het geval.

Twee eetlepels

Professor Michael Ormsbee en zijn team kwamen na het onderzoek tot de conclusie dat twee eetlepels huttenkaas precies een half uur voor het slapengaan, goed is voor je gezondheid. Het is zelfs een alternatief voor gezonde drankjes en poeders. En zelfs degenen die écht niet meer eten voor het slapengaan, krijgen geen extra kilo’s van de huttenkaas-theorie, claimt de professor.

Proteïne shake

Ormsbee deed het onderzoek aan de Florida State University en is één van de eerste onderzoekers die ‘whole foods’, volle of ‘normale’ voedingsmiddelen, tegenover shakes of supplementen zet. “Tot voor dit onderzoek dachten we dat eiwitten in normale voedingsmiddelen hetzelfde zouden reageren als proteïne in supplementen. Maar daar hadden we geen bewijs voor. Dit is een belangrijke ontdekking. Het laat zien dat normale voeding waarschijnlijk net zo goed werkt als een proteïne shake. Ook geeft het mensen de mogelijkheid om voor het slapengaan iets te nemen dat verder gaat dan shakes.”

Kaasstof

De reden dat cottage cheese het testobject was, is omdat men denkt dat caseïne (kaasstof) in de kaas langzaam wordt vrijgegeven in het lichaam. Dat zorgt voor een constante aanvoer van aminozuren terwijl je slaapt. Aminozuren helpen je lichaam op verschillende manieren, waaronder het opbouwen van spieren en ze versterken je immuunsysteem.

Het bericht Afvallen? Eet huttenkaas voor het slapengaan verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels