HomeNieuwsLifestyleAantal scheidingen blijft toenemen door corona

Aantal scheidingen blijft toenemen door corona

Uit cijfers van de notarissen blijkt dat het aantal scheidingen nog steeds stijgt. De grote boosdoener van dienst is, jawel, corona. 

Het aantal echtscheidingen is in het derde kwartaal van dit jaar met 7,5% toegenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. In maart daalde het aantal echtscheidingen nochtans met 17% en in april met bijna 57% omdat tijdens de lockdown aktes moeilijk ondertekend konden worden. Maar in de daaropvolgende maanden bleven de echtscheidingen toenemen.

Inhaalbeweging

Notaris Bart van Opstal van Notaris.be ziet hiervoor een dubbele verklaring. Enerzijds is er de inhaalbeweging na de enorme terugval van maart en april, anderzijds heeft de lockdown heel wat mensen ertoe aangezet om de stap te zetten en tot een echtscheiding over te gaan.

“De lockdown heeft veel mensen aangezet tot nadenken”, zegt Bart van Opstal. “Als je relatie goed zit, kan zo’n lockdown fijn zijn. Als je relatie niet goed zit, en je bent verplicht om met je gezin op een kleine oppervlakte samen te zitten, dan kunnen die coronamaatregelen een katalysator zijn die een aantal zaken sneller in beweging brengt. De lockdown heeft dus sociale en maatschappelijke gevolgen.”

Nog meer scheidingen door nieuwe maatregelen

De nieuwe coronamaatregelen van de regering kunnen dan ook een verdere toename van de echtscheidingen in de hand werken. “Wanneer het aantal contacten dat we mogen hebben teruggedrongen wordt, ben ik ervan overtuigd dat de kans op echtscheidingen groter wordt. We moeten dan terugvallen op onze relatie. De uitlaatklep van sport, vrienden of op restaurant gaan valt weg. Als je relatie goed zit is dat prima. Als dat niet zo is, dan zijn die coronamaatregelen echt niet bevorderlijk”, aldus de notaris.

Het bericht Aantal scheidingen blijft toenemen door corona verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels