HomeNieuwsLifestyle5 tips tegen een droge huid

5 tips tegen een droge huid

‘Winter is coming’ en plots heb je last van een droge huid. We maken het allemaal weleens mee, maar leuk is anders. Velletjes, jeuk, trekkerigheid… Deze tips maken jou en je huid heel wat blijer.

1. Induffelen

Onderzoek wijst uit dat je huid tijdens de winter 25% minder vocht vasthoudt door de koude. De lucht is kouder en droger, waardoor het water in je huid sneller verdampt. Duffel jezelf dus helemaal in: een sjaal, handschoenen en dikke kousen zorgen voor een beschermlaagje.

2. Hydrateren

Tijdens de zomer merk je sneller wanneer je nood hebt aan water. Je hebt dorst, bent aan het zweten en het is dus logisch om aan je vochtinname te denken. Toch is het ook tijdens de wintermaanden belangrijk om voldoende te drinken. Vooral wanneer je veel in goedverwarmde ruimtes zit, kan je onbewust heel wat water verliezen. Bovendien zijn die vele warme koffies ook niet bepaald bevorderend. Ook een luchtbevochtiger kan ervoor zorgen dat je minder last hebt van een droge huid.

3. Vermijd te warme douches

Die lange, hartverwarmende, snikhete douche is slechter voor je huid dan je zou denken. Die is van nature rijk immers aan oliën om gehydrateerd te blijven, maar heet water kan een schadelijk effect hebben. Sta daarom maximum tien minuten onder de douche en probeer om de thermostaat wat lager te zetten.

4. Gebruik eens andere zeep

Net als heet water valt ook agressieve zeep je huidoliën aan. Vooral de varianten met veel parfum of alcohol doen weinig goeds. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat doucheproducten zonder harde reinigers te koop – je wordt even proper, maar boent je beschermlaagje niet weg.

5. Vermijd schurende kleding

Heb je een gevoelig huidje en al wat last van jeuk of schilfertjes? Vermijd dan om schurende kleding zoals wol te dragen. Ja, het houdt je warm, maar het is niet bepaald lief voor je huid. Kies voor kleding die ademt en zacht aanvoelt, zoals katoen.

Het bericht 5 tips tegen een droge huid verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels