HomeNieuwsLifestyle5 redenen om voor rolgordijnen te kiezen

5 redenen om voor rolgordijnen te kiezen

Rolgordijnen kunnen een woning een fris, modern accent geven. Ze zijn ook gemakkelijk om te plaatsen en eenvoudig in onderhoud. Wie binnenkort nieuwe raambedekking zoekt, heeft redenen genoeg om te kiezen voor een rolgordijn.

Doe-het-zelf

Rolgordijnen bestaan in allerlei vormen en maten en bieden meer flexibiliteit dan traditionele gordijnen. Met hulp van een schroevendraaier, meetlint en schaar kan je een standaard rolgordijn vrij eenvoudig zelf op maat maken. Traditionele gordijnen of jaloezieën kan je niet eenvoudig op maat maken. Het opmeten van ramen is niet altijd eenvoudig en je moet vaak diep in je portemonnee tasten voor gespecialiseerd maatwerk.

Hygiënisch

De meeste rolgordijnen zijn vervaardigd van plastic of een ander synthetisch materiaal. Dit zorgt ervoor dat vuil en stof veel minder vat heeft op dit materiaal. Dat is goed nieuws voor minstens één op tien Belgen die allergisch zijn voor huisstofmijt.

Bovendien brengt de fabrikant bij de productie van een rolgordijn vaak een beschermende laag aan op het materiaal, zodat je rolgordijn langer meegaat. Wie zijn rolgordijnen toch eens moet schoonmaken, hoeft enkel een licht vochtige doek te gebruiken.

Bonte kleurencollectie

Of je nu kiest voor een effen, neutrale kleur of een opvallend dessin: het is allemaal mogelijk met rolgordijnen. Sommige bedrijven bieden zelfs aan om een zelfgekozen foto af te drukken op de stof. Op deze manier kan je een vrij neutraal interieur koppelen aan een gordijn met wat pit, of vice versa. De mogelijkheden zijn quasi onbeperkt, de doehetbudget.nl rolgordijnen kunnen je helpen om het kleurenpallet van je kamer uit te breiden.

Automatisatie

Elektrische rolgordijnen, gekoppeld met een domoticasysteem, maken het leven aangenamer. Het is vandaag de dag kinderspel om zulke gordijnen op afstand te bedienen met een smartphone, zelfs als je niet thuis bent. Het aanbod van “slimme gordijnen” is heel divers met voor elk budget wat wils, van Ikea tot Velux.

Perfect donker

Zelfs de beste vouwgordijnen of traditionele gordijnen laten nog een streepje licht door in een verduisterde slaapkamer. Hier is een verduisterend rolgordijn met zijprofielen de beste en voordeligste keuze voor de perfecte verduistering. Wanneer je deze rolgordijn combineert met enkele overgordijnen krijgen zonnestralen geen enkele kans meer. Ideaal voor nachtwerkers of ieder van ons die na een nachtje feesten thuiskomt.

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels