HomeNieuwsLifestyle3 x ecovriendelijke cosmetica

3 x ecovriendelijke cosmetica

Ook je beautykoffer kan een steentje bijdragen aan het milieu. Deze drie cosmeticaproducten zijn lief voor de planeet én je portemonnee.

Make-up van organische boerderijen

Het Griekse cosmeticabedrijf Korres werkt voor zijn plantaardige ingrediënten enkel samen met organische boerderijen die op een duurzame manier aan landbouw doen. Tijm komt bijvoorbeeld van een boerderij op het eiland Samos en saffraan wordt met de hand geplukt door 1.500 families uit Kozani. Dit lippotlood bevat dan weer katoenzaadolie, een wondermiddel bij huidirritaties.

10,90 euro
korres.com

Shampoo bar

Verpakkingsvrije shampoo bars zijn een milieuvriendelijk alternatief voor een plastic fles shampoo. Deze met kokos en roos van Dille & Kamille is ook vegan en bevat geen palmolie. De productie van palmolie is immers verantwoordelijk voor ontbossing op grote schaal, wat dan weer de thuis van de orang-oetang bedreigt.

4,95 euro
dille-kamille.be

Zeep met houtskool

Schmidt’s Naturals, een natuurlijk verzorgingsmerk uit de Verenigde Staten, is nu ook in België verkrijgbaar. Jaime Schmidt begon tien jaar geleden te experimenteren in haar keuken met 100 % natuurlijke ingrediënten. Naast de deodorant en tandpasta met bijvoorbeeld bergamot en limoen, heb je de vegan zeep voor lichaam én gezicht. Zo’n stuk zeep is veel milieuvriendelijker dan een plastic fles douchegel of micellair reinigingswater. Het exemplaar met houtskool bevat stukjes bamboo voor een exfoliërend effect.

8,99 euro
schmidts.com

Het bericht 3 x ecovriendelijke cosmetica verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels