HomeNieuwsKoppel verzamelt voor 11.000 euro aan boetes in eigen parking

Koppel verzamelt voor 11.000 euro aan boetes in eigen parking

Je wagen telkens netjes achterlaten op je eigen parkeerplaats en toch aan de lopende band bekeuringen slikken. Het lijkt surreëel, maar voor een Brits koppel is het de realiteit. Een discussie met een parkeerbedrijf kwam hen al op duizenden ponden aan boetes te staan.

Twee rechtszaken hebben ze al gewonnen, Alyssha Harriot en Konrad Koscinsci. Het paar verhuisde naar een appartementsgebouw in Bristol, maar beleefde nog niet veel plezier aan hun nieuwe woonst. Een bedrijf houdt vol dat ze onrechtmatig parkeren en duwt daarom de ene na de andere bekeuring onder hun ruitenwisser.

“Geen recht op gratis parking”

In het contract van hun luxueuze appartement staat dat ze met de aankoop ook recht krijgen om gratis te parkeren op niveau B van de ondergrondse parking, terwijl niveau A betalend is. Maar toen het eerste niveau tijdens de bouwwerken plots werd gebruikt om materialen te stockeren, begonnen de problemen. Plots moesten de bewoners betalen.

Alyssha weigerde dat evenwel en verzamelde al voor 10.000 pond (ruim 11.000 euro) aan boetes, die ze allemaal individueel moet aanvechten. “Het is te gek voor woorden. Alleen durven mensen er niets van te zeggen”, stelt ze. Volgens Link Parking is de vrouw er zich goed van bewust dat ze “geen recht heeft op gratis parking”.

Tips delen

Wie zijn slag zal thuishalen, is koffiedik kijken. Hoe dan ook, Alyssha en andere gefrustreerde bewoners delen via Facebook volop tips over hoe je de boetes kan aanvechten. In afwachting van verdere uitspraken parkeert het koppel zijn voertuig enkele straten verderop, meldt Bristol Post.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels